Cagliari 5-1 Roma

Roma har virkelig kommet skjevt ut denne sesongen, etter 0-0 hjemme mot Cesena og totalslakt på Sardinia i går kveld. Cagliari stoppet ikke ydmykelsen før stillingen var 5-1, og med ett poeng på to kamper og fremfor alt et spill som på ingen måte minner om et vinnerlag har nå Ranieri mye arbeid fremfor seg i tiden som kommer.

Kampen var jevn i innledningen og et skudd fra Menez kunne ha gitt Roma ledelsen. I stedet fikk Cagliari en corner som havnet hos Daniele Conti rett på utsiden av 16-meteren. Conti klinket til på volley og ballen havnet bak en Julio Sergio i full strekk. Ti minutter senere, i det attende minutt, skulle Roma utligne da Totti slo en corner som Daniele De Rossi stanget inn.

Deretter skulle det bli dramatisk på Sardinia. Etter en fantomredning fra Julio Sergio havnet ballen løs i Romas femmeter, og Daniele Conti kunne klemme ballen inn. Burdisso hoppet inn for å blokkere, noe han forsåvidt lyktes med, men plantet knottene i knærne på Bruno Contis sønn, noe som gjorde situasjonen enda mer spesiell. Burdisso fikk se det røde kortet, Cagliari fikk straffe og Daniele Conti måtte av med skade. Alessandro Matri omsatte straffen til mål.

Ranieri så seg nødt til å omrokkere på et allerede ubalansert forsvar. Minutter i forveien hadde Rosi kommet inn for en muskelskadet Castellini, og med forsvarsrekken Cassetti-Juan-Rosi måtte Totti vike for Guillermo Burdisso. Burdisso jr skulle få en svært tøff debut for Roma.

Ikke lang tid etter ble kampen nær sagt punktert da Biondini fant Acquafresca med et innlegg, som sistnevnte headet i en bue over Julio Sergio. Roma hadde offisielt kollapset og gikk til pause med et lite flatterende 3-1 resultat, som til alt overmål skulle hentes inn med bare 10 spillere.

Noen umiddelbar suksess ble det ikke da andre omgang startet. Det tok ikke mer enn et minutt før Cossu fant Matri på en dødball, og ettersom Guillermo Burdisso aldri skulle vinne en hodeduell denne kvelden ble også 4-1 en realitet. Roma forsøkte å rette opp inntrykket, og kunne redusert da Marco Borriello hamret til på frispark. Både Marco Cassetti og Daniele De Rossi hadde også gode muligheter, men felles for begge forsøkene var at Cagliari-vikar Agazzi ikke lot seg overliste.

I stedet kontret Lazzari og Cagliari inn det femte målet og kampen endte følgelig hele 5-1. Til uken venter Bayern Munchen på Allianz Arena, som normalt sett ikke bør være noe særlig lettere enn bortekamp mot Cagliari…