Sesongens første seier!

Parma 0-1 Roma (Daniel Pablo Osvaldo, 50′)

Etter 45 minutter med et spill som antydet at Roma var i nøyaktig samme spor som i de første tre kampene, endret Lucho et par aspekter ved Romas angrep. Totti ble trukket ytterligere tilbake, mens Osvaldo ble sendt nærmere inn mot Parmas mål. Manøveren ga Roma 3 poeng på Ennio Tardini.

Luis Enrique overrasket gjerne noen da han nok en gang valgte Borini fremfor Bojan. Noe overraskende var det også at Gabriel Heinze ble foretrukket fremfor Nicolas Burdisso, og at spanjolen igjen valgte to såpass tunge angripere som Totti og Osvaldo i samme angrepsrekke. Gabriel Heinze fungerte utmerket, men det tok tid før de to andre fant sin plass på banen.

Kampen åpnet i et friskere tempo enn vi har sett tidligere denne sesongen, men det tok ikke lange tiden før også denne kampen hadde havnet i samme spor som de 3 foregående: for tregt, for upresist og for baktungt. Roma opplevde igjen at ballene ikke kom frem i farlige situasjoner, og at balltapene på midtbanen og rundt Totti ga Parma anledning til å kontre. Totti falt dypt ned i en klassisk trequartista-rolle, mens Osvaldo og Borini fortsatte å holde sine nokså brede kantroller. Dermed ble resultatet igjen at Roma hadde problemet med å skape noen nevneverdige sjanser.

Én stor sjanse fikk de imidlertid skapt, da Totti i det 39ende minutt fyrte løs et skudd fra om lag 25 meter, som en slepphendt Mirante på et eller annet vis klarte å bokse høyt opp i stangen. Returen havnet hos Osvaldo, som imidlertid ikke klarte å overliste Mirante. Etter pause skulle han imidlertid få ballen i nettet.

Burdisso, som ble vraket til kampen, kom innpå i pausen for Simon Kjær, som hadde pådratt seg et gult kort og lå i faresonen for å doble bestanden til et rødt. Sammen med landsmannen Heinze la han grunnlaget for en bedre andreomgang sett med romerske øyne. Det var imidlertid Luis Enriques taktiske endring på det offensive regimet som ga det store utslaget. Totti ble trukket ytterligere ned i banen der han kunne kombinere med Pjanic, mens Osvaldo ble trukket inn tidvis helt sentralt. Gjennom dette trekket fikk Roma en mer naturlig flyt i pasningsspillet, og Osvaldo virket brått langt mer komfortabel.

I det 50ende minutt kom målet som til slutt ga Roma 3 poeng. Rosi, som nettopp hadde vært ute til behandling for en nakke/hodeskade, kom løpende fremover og slynget et innlegg i retning Osvaldo. Den langhårete argentineren fikk satt hodet på ballen, som pakket inn i det venstre hjørnet til Mirante. Feiringen avslørte at maskingeværet er pusset og klart for avfyring. Jublende Roma-spillere avslørte også at Osvaldos hår til enkeltes store overraskelse er svært langt, noe man ikke alltid får inntrykk av når det er satt opp i den lett gjenkjennelige knuten.

Uansett, med Osvaldos mål tok også Roma kommando over kampen. Osvaldo kunne doblet få minutter senere, da han i en presset situasjon klarte å avfyre et skudd som snek seg like utenfor Mirantes høyre stolpe. Igjen et prov på den dyrkjøpte angriperens skarpe avslutningsferdigheter.

Helt ufarlig skulle det likevel ikke være. Parma sendte etterhvert frem både mann og mus, og mot slutten ble det et realt ståk rundt Lobonts mål. Nærmest kom Biabiany, som på usedvanlig egoistisk vis avsluttet fra skrått hold, i stedet for å slå til umarkerte Giovinco. Helt på tampen ble det mange dueller i Romas straffefelt, og en heroisk Gabriel Heinze gikk i bresjen for å holde nullen. Og slik sikret også Roma sine 3 første poeng i sesongen 2011/2012. 3 umåtelig viktige poeng for et mannskap som mer enn noe annet behøver selvtillit.

FORZA ROMA!