Genoa-Roma 2-1

AS Roma gjestet Genoa Cricket and Football Club på Luigi Ferraris onsdag kveld. På forhånd var det ventet at Luis Enrique ville gjøre endringer på laget som knepent slo Palermo på søndag, med tanke på at AC Milan kommer til Roma allerede lørdag. Endringer ble det da også foretatt der Perrotta gikk inn for Cassetti på høyreback, Heinze kom inn for en enda ikke match fit Juan, mens Borriello og lagets toppscorer Osvaldo måtte vike plass for yngre krefter i form av Bojan og Borini.

Roma tok kommandoen umiddelbart etter at Gervasoni blåste i fløyten. Innledningsvis var det mye på tvers og ikke all verden som skjedde i noen ender av banen. Etter hvert åpnet kampen seg mer og etter 12 minutter kom det første som kunne minne om en målsjanse da et innlegg fra Giandomenico Mesto plutselig transformerte seg til et skudd og Stekelenburg måtte gi til corner.

Kun to minutter senere kom  José Angel fram fra venstrebacken, skar inn og fyrte til med høyrebeinet, men Frey hadde kontroll på skuddet som gikk over.

Roma vinner tilbake ballen umiddelbart etter det påfølgende utsparket, men Pizarro mister ballen på egen halvdel, Genoa kjører på og Palacio kommer innenfor sekstenmeteren og setter ballen utenfra fra skrått hold. Kanskje var det et forsøk på pasning til Merkel, i så fall var unggutten for sent ute.

Ett minutt senere får Erik Lamela avsluttet fra kanten av sekstenmeteren, men skuddet går utenfor. Etter 20 minutter kommer kampens første skikkelige sjanse. Roma har slått leir på Genoas halvdel og etter flere ballvekslinger blir ballen spilt skrått ut til Perrotta som fra kanten av seksten fyrer av gårde med innsiden. Frey får reddet, men ballen havner hos Lamela. Han står på straffemerket, men med ryggen mot mål. Han greier å snu, men makter ikke å treffe ballen rent og den ruller ut til utspark for Frey.

Halvveis ut i omgangen i det Bojan får rom midt i banen og setter fart mot Genoas forsvar som er noe i ubalanse. Han finner Borini ute til høyre som fyrer av gårde fra skrått hold, men utenfor fra leiesoldaten fra Parma.

Perrotta hadde kommet på mangt et løp fra høyrebacken, men innleggskvaliteten hadde det vært så som så med for verdensmesteren. Men ved en anledning treffer han godt med en chip inn mot bakre. Gago stiger til værs og får headet fra fem meter, men Frey er på plass og får bokset unna.

Etter 38 minutter smeller det. Etter at Roma stort sett har styrt showet på Marassi skal Gabriel Heinze kvitte seg med ballen inne på egen halvdel. En uforståelig dårlig ball havner hos nærmeste hjemmespiller og Palacio får masse gress i rommet både Heinze og Angel har forlatt. Skrått inne i seksten er Palacio tålmodig, holder på ballen til han ser Bosko Jankovic og serverer han på femten meters hold. Han løfter ballen bort i høyre hjørne, utagbart for Stekelenburg. Svakt forsvarsspill av Roma, og da i særdeleshet Heinze.

Dermed sto det 1-0 til Genoa til pause, til tross for Roma-dominans.

Roma tok kommandoen fra start i annen omgang, men første farlighet kom ikke før etter 57 minutter. Bojan finner Lamela i lufta, men headingen fra ni meter går rett på Genoas smålubne franske sisteskanse.

Det ble også det siste vi fikk se fra det argentinske vidunderbarnet som forlot banen til fordel for Osvaldo. I samme slengen forsvant Pizarro, som ga plass til Leandro Grecos sesongdebut.

Roma har ballen, men makter ikke sette Frey på de store sjansene. Genoa ligger kompakt og fremfor alt jobber de steinhardt. Det er nesten ikke mulig for Roma å finne luker på siste tredjedel.

Luis Enrique gjør et særdeles offensivt bytte etter 70 minutter der han erstatter høyreback Simone Perrotta med spiss Marco Borriello.

Så, etter 81 frustrerende minutter. Jose Angel spiller ballen flatt til Osvaldo som løfter ballen inn i seksten der Borriello får en berøring og sender ballen i retning dødlinja. Roma-produkt Cesare Bovo skal bare skjerme den ut, men bak kommer det en særdeles lang tå fra Napoli som får løftet ballen på tvers av målet. På bakre stolpe dukker Fabio Borini opp og kan helt umarkert sette inn sitt første mål i Roma-karrieren. En særdeles fortjent utligning.

Roma fortsetter trykket, men gir bort en corner i det 89. minutt. En skjebnesvanger corner, skal det vise seg.

Ballen slås på bakre stolpe der Merkel får stå så alene som bare Roma kan tillate. Han header inn og treffer Kucka som står ved siden av Stekelenburg. Andre Roma-spillere er ikke å se. Ballen ruller over streken og Roma ligger igjen under. Nok en gang ser det ut til at Heinze ikke er med på notene. Det eneste verdt å nevne fra overtiden får være at Burdisso kjeftet på seg et gult kort etter at Gervasoni ikke ville gi Greco frispark.

Nok et tap på Marassi og Roma kan ikke skylde på andre enn seg selv. Horribelt forsvarsspill ved to anledninger gir Genoa to mål. Hjemmelaget kjempet hardt og skal ha kreditt for innsatsen de la ned. Roma fremsto som de ofte har gjort; Med mye ballinnhav, men ikke mye som resulterte i all verdens farligheter.

Neste oppgave er et AC Milan som har scoret åtte Serie A-mål på de tre siste dagene…