Tre tap på fire kamper…

Roma hadde ikke tapt hjemme mot Milan siden 2005 da Italias djevler gjestet Stadio Olimpico i går kveld.

Den avskrekkende statistikken til tross; gjestene var soleklare forhåndsfavoritter, særlig med tanke på at de ankom hovedstaden med tre strake seire i baklomma. Roma på sin side sto med tre tap på sin siste fire kamper, og med kaptein og ikon Francesco Totti fremdeles skadet var det få ting som skulle tilsi at dette oppgjøret ville ende med gulrød seier.

Roma stormet i angrep, og Cassetti og Borini hadde hvert sitt forsøk mot et godt organisert Milan-forsvar. Pizarro var også en hårsbredd i form av en Van Bommel-takling unna å kunne pirke inn 1-0 etter et innlegg fra Pjanic. Men det var altså Milan som åpnet ballet. Å la Zlatan Ibrahimovic stå totalt umarkert i feltet er aldri en særlig god idé, og etter 17 minutter var det nettopp det Roma gjorde når svensken stanget inn 1-0 til gjestene.

Roma gjorde sitt beste for å utligne, og etter at Robinho prøvde å lobbe Stekelenburg fra nærmere 50 meter var det nettopp det de gjorde når Nicolas Burdisso, med Zambrotta klistret til ryggen, stanget inn Romas utligning på en corner. Og mens jubelen stadig var i full gang på Olimpico headt en totalt umarkert Alessandro Nesta inn sitt sjuende mål på 214 Milan-kamper og sitt første mot Roma noensinne.

Vondt ble til verre for Roma når Borini, som hadde hatt en meget god kamp, måtte forlate banen med skade, og inn kom en Bojan med mye å leve opp til.Roma bombarderte nå Milan-målet med blant annet en rakett fra Pjanic som Abbiati så vidt fikk fingrene på samt en Osvaldo-heading fra kloss hold som kjempen fra Abbiategrasso på mirakuløst vis reddet.

Kevin-Prince Boateng sto for kveldens mest absurde øyeblikk når han presterte å bli utvist etter at han ble byttet ut med Urby Emanuelson, sannsynligvis pga. en noe ilter meningsutveksling med fjerdedommeren.

Spikeren i kista kom uansett etter 71 minutter, når en nok en gang totalt umarkert Zlatan stanget inn et innlegg fra Aquilani. Hvorvidt svensken var offside eller ikke kan diskuteres. Nocerino kunne ha strødd salt i såret når han ble spilt fri med åpent mål av Cassano, men onsdagens hattrick-helt mot Parma blåste ballen langt over tverrliggeren.

Innbytter Erik Lamela satte sitt preg på kampen med et innlegg som Abbiati parerte rett i beina på Bojan, som i motsetning til Nocerino holdt hodet kaldt og satte inn 2-3. Målet startet en ny runde med enormt press fra Roma, og bare en glimrende opptreden av Abbiati hindret Roma-scoring. At dommeren valgte å blåse av kampen mens en Milan-spiller holdt trøya til Lamela som et seil like utenfor Milan-feltet understreker vel egentlig bare det Marco Borriello sa etter farsekampen Brescia-Roma i fjor: «Nå skjønner jeg forskjellen på å spille for Roma og å spille for Milan.»