Novara 0-2 Roma: A Novara a tutta callara!

Lagene trosset det dårlige været og sparket i gang lørdagens kveldskamp. Novara har en av de få nye kunstgressbanene i Serie A, og det kreves som kjent en viss omstilling når man en sjelden gang skal spille på dette underlaget. Det er uvisst om det var dette som plaget romerne i første omgang, men det skulle ta tid før kampen havnet i det sporet man burde kunne forvente mot dumpekandidaten Novara.

Luis Enrique hadde valgt en noe pussig forsvarsrekke for anledningen; mens Rosi og Burdisso var opplagte valg på henholdsvis høyreback og midtstopperplass, skal det godt gjøres å betrakte midtstopper Cassetti og venstreback Taddei med en like stor selvfølgelighet. De to skulle heller ikke få en enkel kamp på kunstgresset. Cassetti var sent inne i de fleste dueller, mens Taddei ga bort ballen alt for enkelt. Luis Enrique har imidlertid en spesiell evne til å lande på beina når han foretar sære taktiske disposisjoner, og det skulle til slutt bli tre poeng i bagasjen.

Førsteomgangen må likevel oppsummeres som en begredelig affære. Roma evnet ikke å holde kontroll på spillet, og det var utvilsomt Novara som kom nærmest det første målet, riktignok uten å være særlig farlig. Det sto 0-0 da lagene gikk til pause, og mange fryktet nok en klassisk Roma-kamp der en dumpekandidat skulle gjøre livet surt for i giallorossi.

Laget som kom ut fra pause var imidlertid langt mer strukturert og konkret i ballbehandlingen. Midtbanetrioen Greco, De Rossi og Gago klarte å ta kontroll over sitt territorie, mens Pjanic, Lamela og Osvaldo sakte men sikkert også begynte å skape farligheter fremst på banen. Det store utslaget kom imidlertid da Luis Enrique byttet ut Greco til fordel for Bojan, og endret litt på mønsteret som Novara hadde fått noenlunde kontroll på. Pjanic ble trukket ned på sentral midtbane, Lamela overtok rollen som trequartista og Bojan gikk inn som spydspiss.

Før Roma skulle avgjøre kampen til sin fordel, kunne det imidlertid gått langt verre. 68 minutter var gått da Meggiorini dro seg løs fra en snublende Cassetti og kom helt alene med Stekelenburg. Novaras angriper sendte avgårde en markkryper, som den stadig mer solide Stekelenburg fikk fistet ut til corner. Redningen markerte kronen på verket for en svært solid kamp fra Stekelenburg, som fremstår mer og mer som det geniale kjøpet alle forventet at han skulle bli.

Like etter fikk Roma målet de trengte. Flere Roma-spillere prøvde å drible ørten Novara-spillere i en telefonkiosk, før Pjanic på typisk vis fant den forløsende pasningen med en nydelig chipp over hjemmelagets forsvaret. I full fart bakfra kom innbytter Bojan og seilte inn 1-0-målet.

Like etter doblet Roma på corner, da Miralem Pjanic nok en gang fant en lagkamerat. Denne gangen var det ikke overraskende Pablo Daniel Osvaldo som møtte innlegget og stanget ballen i mål. Hans femte mål i Roma-drakten, og samtidig Pjanic’ femte målgivende pasning for Roma! Meget imponerende av begge to.

Osvaldo kunne økt til 3-0 få minutter senere da Bojan slo et glimrende innlegg på bakerste stolpe. Ellers så kliniske Osvaldo klarte på et eller annet vis å heade over, og dermed ebbet kampen ut i en noe flatterende 2-0 seier for Roma. Luis Enriques taktiske endringer fra pause og ut vil stå igjen som de utslagsgivende momentene i en kamp der Novara også kunne fått med seg et resultat.

FORZA ROMA!