ACF Fiorentina – AS Roma 3-0

AS Roma entret det regntunge gresset på Artemio Franchi søndag klokken 15.00 for å møte Fiorentina til dyst. Nok en gang hadde Luis Enrique en liten overraskelse på lager, denne gang hadde Cicinho blitt dratt opp av hatten og plassert på høyreback. Bak seg hadde han Stekelenburg, mens resten av backfireren besto av Heinze, Juan og Taddei. De Rossi, Gago og Perrotta tok plass på midtbanen, mens Pjanic la seg bak Lamela og Bojan.

Første tegn til farlighet kom etter fem minutter da Fernando Gago druste til fra langt hold. Ballen duppet plutselig, men dessverre litt for sent og havnet over målet til Artur Boruc.

Det tungtgående hjemmelaget testet Stekelenburg for første gang etter åtte minutter med et skudd fra Stevan Jovetic. Han traff ballen godt, men plasseringen var så som så og skuddet skapte få problemer for den nederlandske burvokteren.

Så, etter et kvarter med fotball, skjer alt på én gang. Stevan Jovetic kommer seg foran Juan inne i feltet og brått er brasilianeren i en posisjon han for ofte har befunnet seg i det siste året, på etterskudd. Jovetic går overende og dommer Damato kan, med støtte i det aldeles for strenge regelverket, peke på straffemerket samt vise Juan det røde kortet. Protestene er fåfengt og Juan må pent rusle av banen, mens Jovetic selv gjør seg klar. Stekelenburg går riktig, men straffen er meget velplassert nede i nederlenderens høyre hjørne og vips er Fiorentinas første Serie A-scoring på over en måned et faktum.

Luis Enrique gjør ingen bytter etter utvisningen, men trekker ned De Rossi som midtstopper.

Til tross for utvisningen henger Roma fortsatt med og et brukbart angrep etter 20 minutter resulterer i et hardt skudd fra De Rossi, men ballen havner utenfor. Etter 27 minutter er Jovetic frempå igjen og drar av et skudd fra kanten av 16. Skudd er så vidt bortpå De Rossi og Stekelenburg må ut i full strekk for å avverge.

Herfra skulle Roma ta over. Roma fremskaffet en rekke cornere og Fiorentina kunne bare stange unna. Innlegg på innlegg ble pisket inn foran Boruc, innlegg på innlegg ble klarert ut. Noen ganger sto det på presisjonen, men stort sett kan nok de uteblitte sjansene forklares med de spillerne som var utpå der. Ingen utpregede hodespillere, akkurat. Marco Borriello og Pablo Osvaldo kunne nok bitt bedre fra seg, men ingen av dem var tilgjengelige.

Trykket fra gjestene fra hovedstaden vedvarte, noe som nødvendigvis åpnet for kontringsmuligheter for Viola. Etter 43 minutter må Taddei gi til corner etter at Lorenzo De Silvestri kom seg fram på høyrekanten. Corneren fra Montolivo er presis og Heinze taper duellen mot Gamberini så det griner. 2-0 til hjemmelaget. Ikke akkurat optimalt rett før pause.

Andre omgang fortsetter i samme spor. Roma har mye ball til tross for å være en mann mindre, men de store muligheten uteblir. Erik Lamela får avgårde et par skudd som Boruc har få problemer med.

Etter 59 minutter viker Perrotta plass for Josè Angel.

Fiorentina får sine kontringsmuligheter og er farlig frempå med Jovetic. De Rossi gjør en formidabel innsats og får gitt til corner.

Etter 62 minutter får Gago et litt langt touch på ballen og sklir inn i duellen for å gjenvinne det tapte. Dessverre er den argentinske midtbanespilleren, som til da hadde vært en av Romas bedre, for sent ute og blir belønnet med gult kort. Noen dommere ville kanskje lagt kortet ligge, da Gago ikke hadde svin på skogen fra tidligere i matchen.

Det du dog bør unngå når du først har fått gult er å skaffe deg ett til. Og her kan knappest Gago skylde på andre enn seg selv. Etter 76 minutter feier han ned Stevan Jovetic og det er ingen tvil om hva som kommer til å skje. Gult nummer to for Gago og kampen er så definitivt avgjort.

For å gjøre parodien komplett velger like godt også Bojan å pådra seg rødt. Et innlegg blir slått inn i Romas sekstenmeter. Heinze er mest opptatt av å kjøre albuen i Gamberini og ballen forsvinner over de begge og lander hos et Fiorentina-bein som får av gårde et skudd. Heldigvis står Bojan klar på strek og bokser ballen unna. Men vent. Er ikke håndball-VM i Brasil? Bojans geografiske kortslutning resulterer selvfølgelig i rødt kort og straffe. Den setter Santiago Silva sikkert inn til 3-0 for hjemmelaget, noe som også blir sluttresultatet.

Roma gjorde det faktisk helt ålreit etter utvisningen til Juan. Men igjen så fører mye ballinnhav til lite sjanser. Og når Gago bestemmer seg for at det ikke er aktuelt å fryse mer i regnet, så blir jobben så godt som umulig.

Juan, Gago og Bojan kan nå selvsagt se langt etter Juventus-kampen. Ikke akkurat noen drømmesituasjon for Luis Enrique, der spesielt stopperplassen er utsatt med Kjær, Burdisso og nå da altså Juan utilgjengelige.

Ellers ble det nevnt innledningsvis at Cicinho fikk en sjelden sjanse. Det er vel en overdrivelse å si at han grep den med begge hender. Han ble for øvrig tatt av banen etter 73 minutter til fordel for Leandro Greco. Tre minutter tidligere hadde Pjanic gått av banen for å gjøre rom til Fabio Simplicio. Ikke akkurat bytter som gir deg vann i munnen.

Mandag 12. desember kommer Juventus på besøk til Roma. Da er Borriello og Osvaldo tilbake, samtidig som Totti har fått en uke til med trening i beina. Kanske kan noen av disse dra noen triks opp av hatten?

Men allikevel, å si at man gleder seg til å se Heinze og Cassetti holde styr på Matri og Vucinic ville være å lyve…