Napoli – Roma 1-3

Roma skulle få en kjempestart på kampen da de allerede etter 3 minutter tok ledelsen. Lamela driblet seg forbi to mann på vakkert vis og innlegget som skulle til Simplicio gikk via både Aronica og De Sanctis som somlet ballen i mål.

Roma hadde også sjansen til å gå opp til 2-0, men Lamela klarte ikke å putte på innlegget fra Totti. Napoli på sin side spilte seg mer og mer inn i kampen og hadde en gigantsjanse som Hamsik satt over mål fra 3 meter etter innlegg fra Zuniga.

Napoli fortsatte å presse på for utligningen, men Stekelenburg stod i veien med gode redninger på forsøk fra Lavezzi og Maggio. Roma var heller ikke ufarlige og var nære 2-0 etter to forsøk fra Osvaldo og ett stangskudd fra Lamela, men ballen ville ikke inn. Dermed gikk Roma til pause med 1-0.

Etter pause fortsatte Napoli å presse Roma og de trodde de hadde fått utligningen da Cavani satte ballen i mål, men dommeren annulerte målet for en liten dytt fra Maggio på Rosi i feltet. Napoli hadde flere store sjanser til å utligne, men en solid Stekelenburg tok det som kom. Istedet gikk Roma opp til 2-0 ved Osvaldo etter pasning fra Totti, og det så plutselig veldig mørkt ut for Napoli.

Det så heller ikke lysere ut da Cavani misbrukte to store sjanser på like mange minutter, men Napoli fikk likevel håp da Hamsik satte inn 1-2 i det 83.minutt etter pasning fra Zuniga. Og i det 89.minutt trodde hele San Paolo at Pandev hadde satt inn 2-2 målet, men dommeren annulerte målet korrekt for en offside på Cavani i forkant.

Istedenfor 2-2, så kom 1-3 på en god kontring. Simplicio sikret Roma en alt i alt fortjent ‘Derby del Sole’ seier, da han satte inn ballen via Cannavaro og over en utspilt De Sanctis. Roma kunne fort også satt inn nummer 4 på overtid, men Osvaldos skuddforsøk ble reddet på streken av Cannavaro.

Da dommeren blåste av kampen utspant det seg ville gledesscener blant Roma spillerne og Luis Enrique, som tar med seg 3 uhyre viktige poeng hjem til hovedstaden. 4 poeng har det blitt på de to siste kampene mot Juventus og Napoli, og det hadde ikke mange trodd på forhånd utifra den tøffe perioden Roma har vært igjennom den siste tiden.

Førstkommende onsdag spilles forøvrig 1.runden som ble utsatt grunnet spillerstreik. Da drar Roma på besøk til Bologna for å forhåpentligvis avslutte kalenderåret på best mulig vis – med seier!

Napoli – Roma:  1-3

Mål: Hamsik (83) – De Sanctis (sm 3), Osvaldo (59), Simplicio (90)

Napoli: De Sanctis; Campagnaro (Dossena 73), Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Gargano (Mascara 66), Zuniga; Hamsik, Lavezzi (Pandev 56); Cavani.

Roma: Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Taddei; Simplicio, De Rossi, Greco (Perrotta 80); Totti (Viviani 88); Osvaldo, Lamela (Bojan 71).

Froza Roma!