Bologna – Roma: 0-2, borteseier!

Våre kjære ulver tok den lange og tunge flyturen til Bologna i dagens midtukerunde. Roma kom fra en meget sterk borteseier mot Napoli forrige helg, mens Piolis Bologna på sin side har slitt hittil i årets utgave av Serie A.

Roma har hatt en del skader den siste tiden, men hadde heldigvis fått tilbake Miralem Pjanic fra karantene til denne kampen. Luis Enrique mønstret følgende mannskap: Stekelenburg – Taddei, Juan, Heinze, Rosi – Pjanic, De Rossi, Simplicio – Lamela, Totti, Osvaldo. Fremover på banen noe av det bedre vi kan mønstre med, men bakover kanskje noe redusert på papiret. Forsvaret med det aldrende midtstopperparet Juan og Gabriel Heinze viste seg dog å fungere godt sammen, noe som også skulle bli tilfellet i denne kampen.

Kampen startet på sedvanlig vis med et ballbesittende Roma og et Bologna som sjelden fikk kjenne spesielt mye på ballen. Når de fikk kjenne på den ble det heller ikke til de helt store farlighetene. Roma holdt på ballen og kom til noen småsjanser innledningsvis i kampen. Totti skulle blandt annet gitt Roma ledelsen tidlig i kampen, men Il Capitano har ikke stilt inn siktet skikkelig og skuddet havnet uheldigvis i klypene på Bolognas dyktige keeper Gillet.

Etter 17 minutter måtte dog nevnte Gillet plukke sin første ball ut av garnet da Giallorossi fikk frispark på sin høyre side i farlig posisjon. Totti slo inn ballen høyt foran mål, men ballen ble klarert ut av Bolognas forsvar til en gjenfødt Taddei på venstrehjørnet av hjemmelagets sekstenmeter. Den utskjelte brasilianeren lot ballen sprette en gang og dro så til på direkten. Gillet fikk såvidt klypene på ballen, men klarte ikke å forhindre Taddeis første mål i årets sesong. Kjedelig start for hjemmepublikumet, men desto mer gledelig for de tilreisende fra hovedstaden.

Etter dette fortsatte kampen i det samme sporet med Roma som det klart førende laget. Luis Enriques menn kom til flere muligheter for mål og hadde et sikkert forsvar, til en forandring. De forsøkene hjemmelaget kom til ble enkelt reddet av en sikker Stekelenburg i Roma-målet. Kampens neste scoring skulle komme 5 minutter før pause. Fint kombinasjonsspill i Romas angrep førte til at ballen etter hvert havnet hos Daniel Pablo Osvaldo rett utenfor Gillets sekstenmeter, og Romas toppscorer lot seg ikke be to ganger. Han limer ballen til høyre for Bolognas sisteskanse. 0-2 og kampen syntes egentlig avgjort allerede. Lagene gikk til pause med en fortjent og sterk ledelse til bortelaget.

Andreomgang fortsatte i samme spor som den første. Roma som det førende laget, men Bologna var mer frempå i siste halvdel. Stekelenburg ble satt på vanskeligere prøver, men lot allikevel ingen baller forbi seg. De skulle dog ikke gjøre saken enklere for seg etter 78 minutter da Daniele Portanova fikk tildelt rødt kort. Undertegnede fikk ikke helt med seg hvorfor det røde kortet ble delt ut, dette grunnet dårlig bilde. Om det var fortjent eller ikke skal jeg derfor ikke uttale meg om. Det fikk dog ikke så mye å si for kampens utfall da Roma var totalt overlegne hele kampen igjennom og det var ikke noe som helst å si på at stillingen fortsatt var 0-2 da dommer Andrea De Marco valgte å blåse av kampen.

Dette var alt i alt en veldig godt gjennomført bortekamp av Lucho så vel som hans 11 disipler, selv om ikke motstanden var den aller beste. Man skal god ikke overse det faktum at Roma har hatt store problemer i slike oppgjør tidligere. Det er godt å se at vi endelig klarer å dominere en fotballkamp mot et antatt dårligere lag og drar i land en god seier. Godt er det også å se at angrepet vårt begynner å bli samspilt og at de offensive initiativene sitter løsere enn tidligere i sesongen. Et deilig resultat å ta med seg inn i julen. Det er bare å glede seg til fortsettelsen, dette kommer bare til å bli bedre og bedre!

 

FORZA ROMA!