Roma – Chievo 2-0

 

Mange romanisti var spente før dagens møte mot de flyvende eslene fra Verona. Dels var det knyttet spenning til om Roma kunne vise kontinuitet ved starte det nye året som de avsluttet det forrige, og dels fordi de skulle møte en farlig type motstander: et lag som man burde slå, men som på en god dag kan skape all slags trøbbel for de aller fleste.

I tillegg er som kjent Osvaldo og Borriello ute av bildet på sine respektive måter, så de to 90-tallskreasjonene Lamela og Bojan som startet foran Totti var også et lite usikkerhetsmoment i forkant av kampen.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid etter avspark før Roma viste at selvtilliten og presisjonen er intakt. Allerede etter 4 minutter var Lamela svært nære ved å treffe nettmaskene i venstre hjørne etter å ha vist klasse og fart med ballen i bena. Sorrentino i Chievo-buret ville det annerledes, og reddet på imponerende vis. Den påfølgende corneren ble en kort variant, hvorpå Totti mottok ballen for deretter å slå den første av dagens tunellpasninger til Pjanic, som på sin side fyrte av gårde et meget godt skudd i retning høyre kryss som Sorrentino reddet mesterlig.

I minuttene som fulgte hadde de gulrøde full kontroll på kampen, og arbeidet med raske og presise pasninger. Spesielt De Rossi, Pjanic og Totti viste ved flere anledninger en meget god kjemi, og kun hardtarbeidende og kontante Chievo-spillere sto i veien for at den berømte den siste pasningen skulle spille fri de to på topp. Venstresiden med José Ángel var involvert i mye i første omgang, og spanjolen viste godt initiativ og høy fart. Dog stoppet det litt ofte opp for den unge venstrebacken i dag, og han ble raskt omringet etter et sekunds nøling ved flere anledninger. Roma kom til småsjanser og et par dødballer i god posisjon, men slet med å komme til klare sjanser. Chievo fikk på sin side snuse litt på 16-meteren til Roma, men mye takket være en svært god De Rossi ble alle forsøk raskt brutt opp.

Så, etter 32 minutter skjer det. Lamela mottar ballen på venstre kant og krangler seg inn i 16-meteren og blir felt. Straffen er et faktum, og etter et øyeblikks tvil fra undertegnede viser reprisene at avgjørelsen er riktig. Man skulle kanskje tro at nerver skal spille inn når il Capitano får muligheten til å score sesongens første fra straffemerket, men den gang ei. Totti smeller ballen med vrista opp i høyre kryss, totalt utagbart om det så skulle være to av Stefano Sorrentino i Chievo-buret. Så, med et fantastisk glimt i øyet viser nummer 10 frem sin t-skjorte for dagen: Scusate il ritardo. Beklager forsinkelsen. Nok sagt.

Umiddelbart etter målet er Roma farlig frempå igjen, og kun små marginer gjør at Bojan ikke dobler ledelsen. Derreter kommer både Hetemaj og Pellissier til halvsjanser for Chievo, men Stekelenburg er aldri i trøbbel. Vertene leder fortjent 1-0 til pause.

Andre omgang begynner i et langt lavere tempo, og kvaliteten på det meste som skjer på banen senker seg flere hakk. Pellissier er frempå ved et par anledninger der han egentlig ikke skal få lov, og Heinze og Juan sliter til tider med å ha kontroll i midtforsvaret. Ti minutter ut i omgangen tar spillet seg noe opp, og det 57’ minutt blir Roma og Bojan snytt for en langt klarere straffe enn i Lamelas tilfelle. I etterkant av dette fortsetter Roma jakten på mål nummer to, men Chievo holder det kompakt. Faktisk er det gjestene som skal  komme til en fantastisk mulighet. Innbytter Moscardelli får stå helt fri på 8 meter, og man kan prise seg lykkelig for at han ikke var helt venn med ballen og aldri kom til avslutning før José Ángel tok den livsviktige opprydningsjobben.

Kampen fortsetter i samme spor, der Roma kontrollerer kampen, finter og  slår tunneller uten å komme til ordentlig sjanser. Bojan gjør en god figur ved å være en torn i siden på backene til gjestene, men det symptomatiske virker å være den siste pasningen og den siste touchen som aldri kommer. Dog skal Bojan få det han leter etter: I det 76’ minutt finter han Bostjan Cesar trill rundt, og sistnevnte ender opp på bakken hvor han stopper ballen med hendene. Hands, og dommer Russo dømmer sin andre straffe for dagen. Francesco setter sitt andre for dagen, året og sesongen og setter en mye savnet tommel i munnen. 2-0!

Kampen ebber kontrollert ut til en velfortjent seier for de gulrøde, og Luis Enrique har grunn til å være fornøyd med 3 poeng og kampen sett under ett. Dog ser vi forbedringspotensiale både når det gjelder giftigheten på topp og tidvis konsentrasjonen i den bakre firer.

Vi ser frem i mot den neste ukens mercato-bevegelser samt neste helgs kamp borte mot Catania. Kanskje får vi noen nye fjes på banen?

Forza Roma!