Fire strake seire og en fødselsdag

Fredagen starter med at undertegnede leser et intervju, hvor Thiago Motta skrøt av jobben Lucho har gjort i Roma, i kjølvannet av Romas Coppa Italia avansement, og ikke minst tre strake i Serie A. Og det i seg selv er jo trivelig lesning.

Brasil-italieneren var sammen med Luis Enrique i Barcelona fra 2001 til 2004, da Lucho la opp, og har stort sett bare lovord å si om taktikeren vår. Enrique var da kaptein, og Motta er ikke snau i uttalelsene sine, hvor han påstår det er den beste kapteinen han har spilt under. Han legger til videre at Lucho alltid spilte med stort hjerte, og at han alltid satt laget først.

Videre i intervjuet spår Motta en optimistisk utvikling av Enriques arbeid i Roma, og regner med Giallorossi kommer til å bli et mye bedre lag etter hvert som man blir vandt med hvordan spanjolen arbeider.

På spørsmål om sammenligninger med Barcelona kan den tidligere Atletico-spilleren svare at man trenger toppspillere på hver posisjon for å spille som dem, og ikke minst; man trenger Messi.

Det som fanget undertegnede sin oppmerksomhet i denne sammenheng var Romaguttas respons på twitter og facebook. Samtlige har vært ute og postet intervjuet, hvor man legger til «Vi har noe Barcelona aldri kan få: Francesco Totti!», anført av Pablo Osvaldo.

Den skadede oriundien fyllte nemlig 26 år i går, noe som ikke gikk upåaktet hen i hovedstaden. Da pizzeria var svaret på episoden i Friuli i høst, fant jublianten det naturlig å invitere hele laget til avansert lefsefest. Her skal det ha gått muntertt for seg, og Osvaldo skal ha kalt Totti pappa, og gitt ham en pizza med svinekjøtt, for deretter å fleipe det hele vekk med forankring i alderen. «Jeg er fremdeles bare et barn», og siktet til den ni år eldre angrepskollegaen sin.

Osvaldo kan ikke fleipe bort sin egen skade, og kan dermed ikke være med til Sicilia, hvor Montella er nær å få orden på sakene. Seier mot Palermo gjør imidlertid at Catania ligger midt på tabellen og har tatt viktige poeng mot lag man skal holde bak seg, dersom en vag drøm om Europa skal frobli i horisonten.

Etter fire strake seire, er moralen høy i Hovedstaden, men dersom De Rossi ikke får orden på en betendelse som skaper ubehag i låret, må Gago spille fra start også i dette oppgjøret – noe som ikke akkurat er verdens ende. Med seg på midten vil argentineren sannsynligvis få med seg Pjanic og Simplicio, hvor Perrotta, Viviani og Greco vil bli vist til benken.

Totti vil, etter alle solemerker, spille fra start, men med Borinis sterke oppvisning på onsdag etter retur fra skade, spekuleres det i om Bojan må vike. Leiesoldaten fra Parma fikk forøvrig mye skryt både i media, og av medspillere etter cupkampen, og det vil bli spennende å se hvordan han reagerer på det.

Uansett er ingenting avgjort. Luis Enrique tar ut troppen som skal til Afrika [en gammel historie] og møte ‘Elefanti’ i kveld eller imorgen, og frem til da får man bare spekulere. En ting er i alle fall sikkert: Fire strake er ikke nok!

 

Forza Roma, og god helg!