Lekestue på Olimpico! Cesena sendt hjem med 5-1.

For en forrykende åpning, for en forrykende kamp og for et forrykende lag!

Bare så vidt etter at Roma, Roma, Roma var ferdigsunget setter Francesco Totti ballen inn bak sin tidligere lagkamerat etter nydelig forarbeid av Erik Lamela, som for alvor tar Serie A med storm!

Det skulle ikke gå lang tid før Totti befester sin stilling som kongen over alle konger. Mål nummer 211 kommer etter 7-8 minutters spill. Nok en gang har Erik Lamela en fot med i spillet. Linjemannen hadde muligens hjemmel til å vinke for offside, men Francesco Totti, som har sin nygravide Ilari på tribunen sender Roma opp i 2-0.

Like etter er det Lenadro Greco som finner Fabio Borini, og plutselig er undertegnede nødt å spørre seg : ”Spiller jeg FIFA nå!?”
Under 10 minutter spilt, og poengene er mer eller mindre delt ut.

Det går en stund før man kan bekrefte at Roma spiller med keeper. Så mye har hjemmelaget ballen. Full dominans resten av omgangen er ikke å ta for hardt i. Hverken Eder eller Mutu har fåt til noe som helst. Mutu kommer ikke ut igjen til andre omgang.

Ti minutter ut i andre omgang  blir Eder rasende etter Heinze tackler ham tøft og rent, i tillegg var Eder i offside, men det fikk ikke linjemannen med seg.

Bojan gjør at Lamela kan hvile seg siste halvtimen.

Ikke lenge etter Bojan har kommet inn, lager Eder  3-1. Brasilianeren kommer helt perfekt på en pasning av Candreva, vipper ballen over en utrusende Stek, og setter kula i nettet. Heinze og Juan kommer alt for sent.

Det ble ikke spenning særlig lenge. Bojan burde hatt straffe, etter Colucci nærmest kler av ham. På den påfølgende calcio d’angolo, kontrollerer Borini luftrommet, og stanger ballen i nærmeste stolpe. Returen setter Juan i mål foran Curva Sud. Antonioli har bedre minner fra Hovedstaden en denne kvelden.

Francesco Totti får hvile etter 65 minutter. Hele Olimpico reiser seg, og ser han ønsker Frederico Viviani – som arvtager – inn på banen. For en spiller denne mannen er, har vært og alltid vil være!

20 minutter gjenstår av kampen da Pjanic gjør som han vil. På mirakuløst vis får han to skuddmuligheter på Antonioli. Cesenas forsvar er for øyeblikket ikke Serie A verdig, men man skal ikke bagatellisere motstanderen deres. Gamlekeeperen redder første forsøket til Miralem, men da bosnieren får ballen tilbake, helt alene, på 10 meter, dundrer han inn 5-1 med venstre, får sin velfortjente hyllest fra bla. Julius i Curvaen!

Så skal Maarten Stekelenburg vise oss at han er en kjempe! Simon Kjær bruker ikke lang tid på å åpne forsvaret, slik at Eder på alle måter ser ut som en tomålsscorer. På full fart inn i feltet, men her kommer Stek, og plukker ballen lett fra angriperen. For en mann!!

Tatt i betraktning at det var et overraskende svakt Cesena man tok imot i kveld, er dette noe av det beste jeg har sett på lenge. Erik Lamela bestemte det meste i første omgang, og siden han hadde selskap av Totti, Borini, Greco, Rosi, Pjanic og Taddei, som også var  i lekent humør i aften, så man fort at de hvitkledde aldri ville få en nedstemt hjemreise.

Dersom dette er slik fotball Luis Enrique er eksponent for, noe nesten alt tyder på, ser jeg ingen grunn til at han ikke skal forlenge kontrakten sin. Vi har tydeligvis mye mer i vente, folkens. L’Anno nostro 2012 skal forbli en sannhet! Fortsetter dette er jeg ikke i tvil om at Taddei blir med Azzurri til EM!

 

Stek; Rosi, Juan (Kjær 74), Heinze, Taddei; Gago, Greco, Pjanic; Lamela (Bojan 54) Totti (Viviani 65) Borini.

Panchina :Curci, Josè Angel, Perrotta, Simplicio

FORZA ROMA!!