Fire på rad!

Det er ikke rart nordmenn finner Serie A kjedelig, når de heller raver gatelangs lørdagskveld fremfor å se kvalitetsfotball i beste sendetid. Underholdning fra start til slutt, og et fyrverkeri av en kamp. Verdens vakreste sang, «Roma Roma Roma» ruger over Olimpico som vanlig før kampstart. Roma mot Viola, og de lilla er kledd i hvitt for anledningen. l’Aeroplanino, Montella er tilbake på gamle trakter. Det samme er Luca Toni, som var hos oss i nesten-sesongen. Han langhårede med nummer 10 (…) hos Fiorentina var også i Roma for en tid tilbake, med holder nå på med et prosjekt hvor han skal prøve å sette rekord i antall klubber på CVen. Desverre er David Pizarro hjemme i Chile. Det er desverre på grunn av omstendighetene. For at han ikke spilte, var kun til fordel for oss. Benken vår oser av klasse, med Stekelenburg, Lamela, Osvaldo og De Rossi. Zeman har tydeligvis hørt begrepet never change a winning team, og det viser seg å være en helt ok avgjørelse.

Allerede etter 3 minutter ser vi at Roma er mer komfortable med å stå høyt, og imotsetning til fjorårssesongen blir motstanderene satt i offside fremfor å komme alene med keeper når forsvaret rykker fremvoer. Mye handler om forsvaret vårt i dag, for Castan-Marcos gjør en glimrende jobb ikveld.

6 minutter. Totti med frispark som blir slått inn foran målet til Viviano, som viser hvorfor han ikke er Italias fremtid når Panagiotis får lov til å heade ned i bakken og over Viviano, før Castan stanger ballen i nettet. 1-0 Roma!

9 minutter. Marcos viser enorm klasse når han bryter foran Luca Toni. Samme mann, og resten av forsvaret er totalt fraværende 3 minutter senere, for da er Fiorentina alene med 100 mann foran Mauro Goicoechea. Da står det selvfølgelig 1-1 og vi er like langt i den evige stad. Om det er offside eller ikke kommer ikke veldig godt frem for undertegnede.

Hele denne episoden er glemt, for bare minutter senere har vi enda et mål! Mattia Destro er ekstremt uselvisk foran mål, og sender ballen videre til Francesco Totti, og vi er tilbake i føringen. Vi har ikke spilt mer enn 18 minutter, og det er allerede 3 mål. Dette er Zemanlandia, og det er akkurat det vi vil ha! Ikke bare er det mål, men det er fart og spill hele tiden.

Kveldens styggeste hendelse finner sted etter tyve minutter når Stefan Radu, nei Ruben Oliverira blander Miralem Pjanic med en bøtte druer, og prøver å lage vin. Alle naturlover tilsier rødt kort, men Oliverira er griseheldig og slipper unna med et gult. Det får Panagiotis og, for protestene mot dommer Luca Banti.

Det er flere som blander litt, blandt annet Mattia Destro som tror han er Daniel Osvaldo når han forsøker på en brasse etter snaue halvtimen. Forsøket ender i likhet med Destros andre forsøk på mål, desverre utenfor. Vi har bøttevis med sjanser frem mot pause, blandt annet Panagiotis som header over alene etter et frispark fra Totti. Rett før pause holder Pjanic lekestue inne i Violas sekstenmeter, og serverer Destro som avslutter rett på Viviano. Viviano ser som vanlig veldig trøtt ut, men er våken.

Det tikker mot pause, men verdens beste fotballspiller vil ikke gå til pause med 2-1. Francesco Totti, Il Bimbo d’Oro, kongen av Roma,  Er Pupone, skyter fra rundt 30 meter og vi leder 3-1. 36 år, 220 mål. Det er ikke langt opp nå. Pause.

Det ser kaldt ut i Roma, men Osvaldo koser seg, mens De Rossi fryser og ser bekymret ut. Montella setter inn Fernandez og El Hamadaoui, og Fiorentina har en mann mer i angrep siden Cassani er tatt ut. Cassani er forøvrig sterkt linket til Roma for å gi oss bredde på høyrebacken. Det tar ikke mange sekundene før El Hamadaoui reduserer, og mange frykter vel at Roma skal dra en Roma.

Roma produserer mange sjanser i andre omgang, selv om Fiorentina kommer mer og mer med i kampen. Destro sløser enormt med 100% sjansene sine idag, men han skal ha kudos for løpene sine. Michael Bradley gjør en fantastisk kamp, men han viser tydelig flere ganger at han er verken trequartista eller prima punta. I det 55. minutt gjør Florenzi et fantastiskt løp på høyresiden, og slår en glimrende ball til Destro som faktisk bommer på ballen. Det tar ikke mange sekundene før kameramann filmer Osvaldo i oppvarming etter dette.

63. minutt. Daniele De Rossi kommer inn til sin kamp nummer 400, sammen med traveren Simone Perrotta. Ut går Florenzi og Panagiotis som begge gjør sine saker meget bra idag. «Daniele De Rossi, ee-oo» høres fra hele Olimpico, og bannere med «Daje Daniele» opptrer hyppig i Curva Sud. The Prince of Rome is not dead.

Dagens artigste er Curva Suds utgave av «jingle bells» hvor teksten er byttet ut med «Roma-le».

En av banens desidert beste er Rodriguez hos Fiorentina, som går gult kort etter 70 minutter når han får lyst til å kjenne litt ekstra på den stramme rumpen til Mattia Destro, eventuelt prøver å stoppe kontringen Roma kjører. Det meste foregår på Violas banehalvdel nå, og når Cuadrado feller Totti er det duket for mer action. Cuadrado stilte forøvrig med en mopp på hodet idag, fremfor hår. Artig! Totti slår inn, Destro header i tverrlegger før Marcos setter returen. Måles annuleres feilaktig(?) for offside. I likhet med den tidligere offside-situasjonen er jeg usikker i skrivende stund.

Destro kunne/burde hatt 4 mål på samvittigheten når han blir tatt av etter 73 minutter, og Daniel Osvaldo kommer inn. Enda en mann som bør ha minst 2 mål, er Michael Bradley som alene med keeper bommer minutter senere. Roma-spillerene er nok ikke like stressede som oss, men virker litt ukonsentrerte når innbytter Haris Seferovic nesten er alene igjennom rett før slutt. Marcos presser godt, og Goicoechea gjør en god redning som gir corner. Påfølgende corner misser nevnte Goicoechea, og Valero får avsluttet mot et åpent mål. Han scorer ikke mål, men han redder et mål, Michael Bradley. Bradley avverger på streken, og hjertet mitt finner tilbake til sin opprinnelige plass.

Roma fortsetter med kontringene sine, og det lønner seg. Uret viser 88′, og Totti serverer Daniel Osvaldo. 4-2! Vi er med å racet igjen. Vi er a poeng med nettopp Fiorentina og Lazio Merda, som begge omtales som høstens positive overraskelser. Kampen ebber ut med at Aquilani skyter/mister/slår en pasning utenfor mål. Grazie Roma ruver over Olimpico, og vi har vunnet vår fjerde strake. Når skjedde det sist?

Hva/hvem er dagens beste? Umulig å velge. Marcos er enorm, på alle måter. Totti er Totti. Zeman og taktikken fungerer. Destro mangler bare avslutningene. Balza løper like mye som Florenzi, men er litt Angel i innleggene idag. Piris har lest «how to defend». Bradley stabiliserer midtbanen som en gud. Dagens beste? Roma. DAJE!