Roma med første stikk i semifinalen av Coppa Italia

Det var for andre gang på kort tid duket for besøk fra Inter på Stadio Olimpico, og foran et utsolgt Curva Sud var det Roma som kom best i gang. Osvaldo var som kjent suspendert, så Destro fikk på ny sjansen på topp sammen med Lamela og Totti. De Rossi, Pjanic, Taddei og Dodo var også suspendert for hjemmelaget. Stekelenburg fikk en sjelden sjanse fra start, noe som ikke var overraskende med tanke på at det var snakk om Coppa Italia. Slik stilte lagene fra start:

 

Roma: Stekelenburg – Piris, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti – Bradley, Tachtsidis, Florenzi – Destro, Totti, Lamela

Inter: Handanovic – Ranocchia, Chivu, Juan Jesus – Zanetti, Cambiasso, Obi, Benassi, Pereira – Guarin – Palacio

 

Roma gikk hardt ut, og var nære på allerede i åpningsminuttene. Destro hadde et skudd som gikk himmelhøyt over fra skrått hold, og i det hele tatt minnet åpningen av kampen om det vi så i helgen mot samme motstander. Et svekket Inter-lag så hjemmelaget dytte laget fremover for å se etter en tidlig scoring. Etter nok et mislykket forsøk fra Destro skulle Roma også ta ledelsen på Stadio Olimpico. Ivan Piris fikk ballen ute på høyrekanten og la en perfekt cross inn i feltet. Der dukket bittelille (hvert fall den ganske lave) Florenzi opp og headet ballen nydelig i mål. 1-0, og Roma var i ledelsen allerede i det 13. minutt.

Inter måtte dermed jakte utligning og bortemål, og Guarin var nære på å utligne i det 17. minutt. Colombianeren, i en fremskutt rolle i dag, fikk ballen på høyresiden og plasserte ballen på utsiden av stolpen. Stekelenburg var utspilt, men heldigvis for Roma var centimeterne på hjemmelagets side. Minuttet senere var Roma veldig nære å doble ledelsen. Totti ble spilt gjennom, og klarte nesten å runde Handanovic. Målvakten klarte imidlertidig å få en hånd på ballen, som havnet hos Lamela som fra 11 meter dunket ballen mot målet. Dessverre hadde en Inter-forsvarer stilt seg opp på streken og avverget det som ville blitt 2-0. Etter et relativt begivenhetsrikt åpningskvarter roet kampen seg noe, og sjansene ble mer sporadisk. Lamela ble spilt gjennom like før halvtimen var spilt, men skjøt langt over fra skrått hold.

Det skulle imidlertidig komme en Roma-scoring til, og nok en gang var Piris nest sist på ballen. Den paraguyanske høyrebacken ble nydelig spilt gjennom av Francesco Totti, og slo nok en gang et strålende innlegg. Denne gangen var det Destro som kom på et glimrende løp inne i boksen. Spissen, som har slitt med uttellingen, gjorde ingen feil og satte inn 2-0 til hjemmelaget. Fullt fortjent. Det kunne stått 3-0 idet vi gikk inn i omgangens siste fem minutter, men et frekt innlegg fra Destro ble slått i stolpen av Handanovic, og ballen spratt tilbake 20 cm på (for Roma sin del) feil side av mållinjen. Guarin hadde en stor sjanse til å redusere for Inter da han alene med Stekelenburg ikke klarte å plassere et skudd fra vel 10 meter. Skuddet gikk rett på Stekelnburg som avverget Inter fra et bortemål. Dessverre klarte ikke Roma å stå imot omgangen ut, og i det 44. minutt viste Roma nok en gang svakheter defensivt da Palacio fikk ballen alene med målvakt etter et kjapt slått frispark. Burdisso viste igjen at han dessverre ikke er den han en gang var da han opphevet offside-fellen, og det sto 2-1 til pause.

 

Andre omgang bød ikke på like mye sjanser som første gjorde, og Inter var mye mer med i kampen. Roma viste til tider fremdeles stor vilje til å score sitt tredje for kvelden, men Inter virket litt farligere enn de gjorde før pause. Spesielt var Guarin mye involvert for bortelaget. Palacio var nære på sitt andre for dagen da Piris trillet ballen ut fra streken til spissen, men fra vel 5 meter klarte ikke argentineren å få ballen over linjen. Vanvittig sjanse for Inter. Totti fikk en glimrende sjanse til å øke ledelsen for Roma da Alvaro Pereira prøvde å overgå Piris sin dårlige klarering like før (uten hell), men Tottis volley gikk et stykke over målet til Handanovic. Il Capitano havnet nesten på scoringslisten allikevel da et frispark fra langt hold gikk over alt og alle og spratt like utenfor målet til venstre. Handanovic sto støpt til mållinjen og regnet med at noen av hans forsvarere skulle rydde ballen unna. Det… gjorde de ikke. Ricky Alvarez kom innpå for Inter, og allerede etter to minutter var han nære utligning. Fra høyrekanten prøvde han å skru ballen i lengste hjørnet med venstrefoten, men i motsetning til Lamela mot Palermo (dere husker den?), havnet ballen like utenfor stolpen til Stekelenburg.

 

Kampen ebbet ut med et par nesten-sjanser, bl.a. til Lamela, men dommeren blåste til slutt av kampen på stillingen 2-1 til Roma. Dermed har Roma et relativt godkjent utgangspunkt før returoppgjøret spilles i Milano 17. april. Marquinhos måtte dessverre ut etter å ha pådratt seg en smell. Vi håper det ikke er alvorlig for unggutten som nok en gang var en av banens desidert beste.