Tre poeng til Totti og Roma

Kvelden tilhørte Francesco Totti.

 

Roma gikk rett i strupen på gjestene fra Parma. Carmine Russo hadde knappest rukket å blåse i gang oppgjøret på Olimpico før hjemmelaget skaffet seg en corner. Totti benyttet seg av en innøvd variant da han slo ballen flatt ut på sekstenmeter der Alessandro Florenzi kom stormende. Unggutten druste ballen mot nærmeste kryss, men ballen føyk en halvmeter til side for målet til Antonio Mirante. Men Roma beholdt foten på gasspedalen, noe som gjorde seg tellende i form av scoring etter seks minutter. En tydelig inspirert Panagiotis Tachtsidis slo en strålende pasning til Totti, som på sin side vartet opp med en av sine mange hælspark, og satte opp Marquinho på venstresiden. Innlegget var en smule høyt for Leandro Castan som bare fikk stusset ballen bakover i feltet. Der kom imidlertidig Daniele De Rossi i fult firsprang og dro til på volley. Florenzi og Lamela stod i kø for å styre avslutningen i mål, men det var argentineren som trakk det lengste strået. Med sitt mål nummer 13 i årets Serie A sendte Erik Lamela Roma fortjent i føringen.

Som Romanista satt man vel nå med en følelse av at Roma ville sakke ned på tempoet, men den gang ei. Etter 14 minutter druser Totti til, men Mirante får til slutt kontroll på ballen. Om Il Capitano hadde sett livlig ut til nå, skulle han etter kvarteret levere et øyeblikk med så mye magi at det umiddelbart sementerte seg på hornhinnene til ethvert individ som var velsignet nok til å få oppleve øyeblikket bare Totti kunne skapt. Marquinho fosser ned langs venstrekanten. Brasilianeren enser Totti og velger naturlig nok å sette opp en vegg med il numero dieci. Pasningen fra Marquinho sitter ikke akkurat limt til gresset, en hard lobbpasning er vel mer beskrivende. Intet problem for Totti som spinner seg i posisjon med stamfoten mens han med en hælvolley finner Marquinho på ny. Forresten hadde Totti 0,0001 sekund på levere denne manøveren. Den skulle selvfølgelig vært kronet med scoring, men dessverre faller Perrotta rett før han mottar ballen fra Maquinho. Den gamle ringreven kommer seg dog kjapt opp, drar av en Parma-spiller, men smeller ballen i tverligger.

Det tok 35 minutter før Parma minnet oss om at det var to lag på banen. En corner ender med litt klabb og kebab i feltet, men det hele renner ut i sanden. Roma senker tempoet noe, og Russo sender lagene i garderoben. Roma-Parma 1-0.

Det tar to minutter av andre omgang før Francesco Totti igjen drar oss alle opp av sofaen. Et frispark fra skrått hold som selvfølgelig skal slås inn i feltet. Men den gang ei. Totti er i praktslag. Og da skyter selvsagt Francesco Totti. BANG! Ballen treffer tverrligger. Deretter stanga. Så målkrittet. Dernest ut. Om det finnes en Gud foruten Francesco Totti så er ikke han (eller hun) Roma-supporter. Men det visste vi allerede.

Stekelenburg har enda ikke kommet seg etter sjokket av at Totti foreløpig ikke er på scoringslista, og er helt Goicoechea når han mister et innlegg på spissen av egen femmeter. Heldigvis brukte Amauri opp scoringskvoten sin forrige helg.

Roma begynner å bli shaky, som så mange ganger før når man ikke har greid å utnytte de mange sjansene mann har hatt til å slå spikeren noen hakk ned i kista. Gabriel Palleta ruver høyest på en corner og stanger ballen knallhardt i tverra bak en perpleks Maarten Stekelenburg.

Kun ett minutt senere finner Amauri lagkamerat Parolo som i teorien enkelt kan bredside ballen i mål fra fem meter. Heldigvis kommer alltid oppofrende Nicolas Burdisso rusende inn med en blokk. Roma lever farlig.

Etter 67 minutter forlater Tachtsidis banen til applaus fra Olimpico. Vel fortjent for grekeren. Inn kommer Michael Bradley. Parma får en sjanse umiddelbart etterpå, men Roma kommer seg unna nok en gang. Da måtte Totti ta affære.

Totti presser Valdes som er bakerste mann etter at Parma har flyttet opp folk på dødball. Il Capitano jobber til seg ballen, men blir lagt i bakken av Valdes rett utenfor seksten. En ellers god Carmine Russo kunne godt gitt Valdes det røde, men nøyer seg med gult. Men hva gjør vel det når Totti sender ballen hardt rett forbi muren. Mirante går feil vei, og vips! Totti er alene på andreplassen på listen over mestscorende spillere i Serie A gjennom alle tider. 226!

Han kunne tatt ytterligere innpå Silvio Piola etter 80 minutter når han får ballen på kanten av sekstenmeteren. Totti avanserer og sikter seg inn på nærmeste hjørne, men Mirante leverer en god beinparade. Minuttene tikker videre og det blir klart at Parma ikke kommer til å tukte Roma denne regntunge søndagen i den evige stad. Tre nye poeng er et faktum i en kamp som bare handlet om Francesco Totti. Han tangerte Gianni Rivera med sine 527 opptredener i Serie A. Det gir en 9.plass. på lista som toppes av Paolo Maldini. Han gjør sitt Serie A-mål nummer 226. Silvio Piola har 274. Selvfølgelig tar Totti det. Han er den største noensinne uansett hva som skjer. En siste gang: FRANCESCO TOTTI!

PS! lazio tapte 0-1 borte mot Torino og dermed er Roma a poeng med rivalen. Derby er 8. april.