Roma 0-0 Cagliari; No Totti, No Party

Det ble en målløs affære på Olimpico under mandagskampen mot Cagliari. Savnet er Totti er stort og det som virker så enkelt med il Capitano, virker umulig uten.  

florenzicagliari

Romas lag: De Sanctis, Dodô, Benatia (90′ Burdisso), Castan, Maicon (81′ Bradley), De Rossi, Strootman, Pjanic, Florenzi (69′ Borriello), Ljajic, Gervinho

 

Hadde kampen blitt spilt for en måned siden ville maskineriet til Roma feid Cagliari til side og tatt med seg tre viktige poeng uten noen problemer. November måned har vært en måned hvor realiteten har slått inn over Roma og virkeligheten begynner å syne. Likevel skal en ikke glemme at Roma fortsatt er ubeseiret igjennom denne sesongen og en har hele syv poeng ned til 4.plassen som ikke gir muligheter for å spille tirsdag/onsdags-kamper neste sesong.

Den målløse kampen åpnet bra for Romas del og «hjemkomsten» til Gervinho var gledelig da han på et merkelig Gervinhoisk vis greide å rundlure fem Cagliari-forsvarere før avslutningen ble parert av kveldens gigant som nok en gang denne sesongen var motstanders keeper.

Etter at Cagliaris tredjekeeper Avramov sto for sin redning var det keeperen i motsatt ende sin tur til å vise seg frem for det romerske publikumet. Morgan De Sanctis vartet opp med en fantastisk enhåndsredning på streken da Victor Ibarbo headet et velplassert innlegg nede i høyre hjørnet. Kevin Strootman gjorde seg heller ikke bort da han avverget De Sanctis sin retur som Marco Sau lusket etter.

Da keeperne hadde stått for hver sin redning var treverket som skulle være festbremsen mandag kveld. Dodô kom seg nedover venstresiden og fikk lagt et perfekt innlegg til Gervinho som fra syv meter fikk headet ballen høyt i stanga. Nok en stor sjanse brent, men det var ikke Roma sin største for kvelden.

Før den første omgangen var ferdigspilt fikk Kevin Strootman ballen alene mot Avramov etter en fantastisk pasning fra De Rossi. Situasjonen minte mye om Tottis scoring mot Parma tidligere denne sesongen, men i motsetning til tilskuer Totti greide ikke Strootman å sette ballen iskaldt bak motstanders keeper som nok en gang sto i veien.

0-0 i en første omgang som fort kunne stått 3-1 til Roma.

Andre omgang startet i samme spor og Roma fortsette å produsere sjanser uten å få uttelling. Dodô kom til nok en bra innleggsposisjon og fant Florenzi bak i feltet. Florenzi slo til på hel volley, men enda en gang gikk Avramov seirende ut av duellen. Midtstopper Benatia hadde også tatt turen opp i feltet, men da Avramovs retur endte hos marokkaneren var det lett å skjønne at venstrefoten til 26-åringen ikke er hans største styrke. Skuddet fra 7 meter endte opp til innkast 20 meter ut i banen til fordel for Cagliari.

Cagliari produserte lite og Roma fant ikke hull i det tette forsvaret og det resulterte i at Maicon tok saken i egne hender og forserte hele banen før han fyrte av fra 22 meter. Kanonkulen av et skudd fra venstrebacken hadde tydelig retning lengste kryss, men nok en gang fant Avramov ut at han skulle overgå sin forrige redning med å få fingertuppene på ballen og ut til corner.

De Sanctis fikk også vist at han ville holde nullen denne kvelden og vartet opp med en flott redning i ren «Avramov-stil» etter et skudd fra Eriksson.

Men Avramov var ikke ferdig for kvelden med å imponere. Romas 19. corner for kvelden ble slått på overtid, de foregående 18 hadde ikke resultert i noe som helst, men corneren fra Ljajic var slått perfekt mot Castans hode med retning stolperoten. Ikke overraskende nok var Avramov også på plass der og fikk avverget Romas siste sjanse for kvelden.

Dommeren blåste så av en kamp som var underholdende for den nøytrale tilskuer med et hjerte for gode keeperprestasjoner fremfor scoringer. En av tilskuerne som fikk se dommeren blåse av var Rudi Garcia som grunnet protester måtte se den siste halvtimen fra Monte Mario.  For første gang denne sesongen gikk Roma målløse av banen og tapte serieledelsen til fordel for de stripete i Torino. Savnet av Totti av er merkbart ettersom Roma enda har til gode å score to mål (eller flere) i Tottis skadefravær, noe Roma gjorde i de første 8 kampene. Neste helg går turen nordover til Bergamo hvor første luke i julekalenderen forhåpentligvis gir 3 poeng.