Roma vinner hengekampen!

Roma vinner den resterende delen av oppgjøret fra februar, og sender Parma hjem uten poeng.

224628486-3a4ee212-e504-4010-9210-db28997835a5

Apropos poeng. Med denne seieren er Roma riktig nok 8 poeng bak Juventus, men Rodrigo Taddei er 1000 poeng foran alle andre!

Det var vel aldri noen tvil om hvem som skulle beholde alle poengene denne sene ettermiddagen, etter at hjemmelaget tok ledelsen tidlig. Gervinho satte inn Destros stolpetreff, og gjorde dermed sin syvende scoring i Serie A.

Kun minutter senere finner Gobbi  Accquah med ett innlegg, og sistnevnte får ta ned ballen og gjøre akkurat som han vil i Romas box, og setter inn gjestenes utligning fra 10meter.

Roma svarer umiddelbart! Jubilanten Miralem Pjanic får ballen til høyre, og lurer av Parmaforsvarere som det synger. Totti får stå alene i 16-meteren, og smeller inn sin 19 scoring mot i Ducali.

Så spiller Roma mye artig fotball. Mattia Destro får to muliheter. Bommer på den ene, blir vinket på av linjemannen på den andre.

Parma fikk låne mer ball etter Roma tok ledelsen for andre gang, men det virket som om hjemmelaget fikk kampen i sitt spor likevel. De mulighetene gjestene hadde å by på, hadde Giallorossi rimelig kontroll på.

Tendenser til å finne sporet gjorde imidlertid Totti minutter før pause. Kapteinen slår diagonalt på Maicon som stormer opp høyresiden. Backen slår inn i midten der Destro henger i llufta, men setter kula i treverket for andre gang i kved.

Lagene gikk til pause på stillingen 2-1

Roma starter andre omgang på best mulig måte, og bursdagsbarnet får kake som det holder. Gervinho kommer susende med ballen inn i feltet, og har som vanlig flere forsvarere rundt seg. Han prøver å dra seg fri, og ballen triller til slutt foran Pjainc, som plasserer den rolig til høyre for Mirante.  3-1 på Olimpico, og oppgaven blir vanskelig for Parma.

Deretter skulle Taddei stjele showet. Først er han hundredeler for sen i oppmøtet på et fint trekk hvor Maicon og Florenzi kombinere fint. Så skjer det! Roma får corner, og Florenzi slår inn. Der, av alle (!) hopper Taddei  høyest av alle, og støter ballen bak en hjelpeløs Parma-målvakt. Endelig kom den etterlengtede hjertefeiringen til den utrettelige brassen, som løper mot Curva Sud for å feire!

Vakre bilder fra et likeens øyeblikk!

Det er kanskje verdt å nevne at Parma reduserer med at Biabiany plasserer ballen omtrent i krysset fra 18 meter. Dette har ingenting å si på hvem som tar med seg poengene i dag.

En god seier, som i tillegg var underholdende er gledelig å ta med seg videre i håpet om at Juventus på ett eller annet tidspunkt skal gå i kjemisk oppløsning.

Grazie Roma! Grazie Taddei!!

Roma: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Taddei, De Rossi, Pjanic; Gervinho (Ljajic 85), Totti (Bastos 77), Destro (Florenzi 58)

 

Parma: Mirante; Cassani, Lucarelli, Molinaro, Gobbi; Acquah (Munari 71), Marchionni, Parolo (Mauri 85); Biabiany, Amauri, Schelotto (Palladino 85)