Heroisk innsats av Roma

Roma kjørte over Porto innledningsvis, men fikk det tøft da de ble redusert til 10 mann. 

de rossi porto

Når en ny sesong starter opp er det alltid mange nye fjes å venne seg til og Spalletti valgte å starte med tre nysigneringer fra start (Allison, Vermaelen og Juan Jesus). Det virket dog som laget hadde spilt sammen i evigheter da Roma gikk rett ut i strupen på Porto fra start av og overkjørte den portugisiske storklubben til tider.

Etter flere gode muligheter innledningsvis var det ingenting å si på at Roma gikk opp i ledelsen etter 21 minutter spill til tross for at en klønete Felipe satte ballen i eget nett på en corner. Etter scoringen kom Porto mer og mer inn igjen i kampen, men det var ikke før debutant Thomas Vermaelen fikk sitt andre gule like før pause at det snudde helt.

Roma fikk ristet av seg det første presset og holdt unna inn til pause med ledelse, men i 2. omgang var det total enveiskjøring…

Porto kom ut fra startblokkene i 2. omgang i fyr og flamme og rundspilte Romas 10 mann. Porto trodde de fikk en utlikning kun fem minutter ut i omgangen, men etter at kveldens dommer Björn Kuipers hadde forhørt seg med assistentdommer og måldommer avvinket han scoringen for offside.

Hjemmlaget fortsatte å presse Roma å etter timen spilt fikk de hull på byllen da Emerson handset innenfor straffeområdet og André Silva satte ballen sikkert i krysset fra 11-meteren.

Den siste halvtimen ble et mareritt for Roma-fansen sine negler. Porto rullet opp angrep etter angrep, men Roma-forsvaret demmet gang på gang opp. Spalletti skjønte fort at dette kunne bli stygt å satte innpå Fazio og endret formasjon til 5-3-1 for å holde unna det enorme presset.  Med 5 mann bak holdt Roma unna og må se seg meget fornøyd med resultatet slik som kampen utviklet seg.

Allerede til tirsdag spilles returoppgjøret på Olimpico og Porto må frem å score for å komme seg videre. Det blir en meget spennende affære og muligens en av sesongens viktigste kamper med tanke på pengepremien det er å komme seg til Champions League.