Roma – Sampdoria 3-2

Det er en kjent sak at det kan være en noe bipolar følelsesmessig tilværelse å være Romanista. Dagens kamp ble et minnerikt eksempel på dette. Begge lag åpnet knallhardt i den tropiske varmen på Olimpico, og etter at Salah scoret et mål Roma fikk til å se enkelt ut (og etter at de kunne doblet ledelsen mindre enn minuttet senere ved El Sharaawy), var det Sampdoria som tok over kampen. Elendige involveringer, eller mangel derav, gjorde at spesielt Luis Muriel og gode gamle Quagliarella fikk løpe fritt til å herje gang på gang. Dette resulterte i to mål til gjestene, før pausen ble innledet til synet og lyden av monsun-aktige tilstander fra himmelen over hovedstaden.

Rystet av å ha regelrett gitt fra seg en tilsynelatende rutinemessig ledelse på hjemmebane gikk Roma-spillerne og Spalletti lettet av banen til pause. Og heldigvis ble dene pausen ekstra lang som følge av regnet, som lenge så ut til tvinge arrangørene til å utsette kampen til en ubestemt dato i fremtiden. Ut med Perotti og El Sharaawy, inn med Totti og Dzeko. Introduksjonen av innbytterne, og da selvfølgelig spesielt en av de, ga umiddelbar virkning både på spillet og på stemningen på stadion, og resten er historie: Dzeko scorer etter en klassisk ball som går både over og gjennom forsvaret til Samp, signert Francesco Totti. Frysningene begynner å komme. Totti fortsetter å briljere, men Roma sliter med å sette sjansene sine (les: Salah og Edin Dzeko). Strootman og Nainggolan sliter på ukarakteristisk vis med å følge med på notene på midtbanen både offensivt og defensivt. Men så skjer det, etter en straffe av den noe billige sorten er det opp til gaven som fortsetter å gi: Il Capitano.

Da euforien sånn smått har begynt å lagt seg er der mye å sette fingeren på. Vi lar spillervurderingene tale for av historien:

Szczesny – 5,5: Undertegnede føler seg aldri helt trygg da den polske keeperen skal gjøre noe som helst med ballen i egen boks med mindre han har den i ti fingre. Skal ikke ha mye skyld i (det ærlig talt meget imponerende) målet til Muriel, men har oppfører seg fullstendig uforsvarlig på corneren der Quagliarella scorer, selv om han definitivt hadde en medskyldig i gjerningsøyeblikket.Redder hælsparket til samme Quagliarella like etterpå, noe han skal ha honnør for. Hadde ikke mye å gjøre i andre omgang, men virket stort sett våken og trygg på det som kom. Kan Alisson få sjansen igjen snart?

Peres – 6,0: Bruno Peres trenger fremdeles litt tid på seg når det gjelder flere ting. Han er alltid villig med fremover, men det fungerer ikke helt med lagkameratene. Hans offensive bidrag i førsteomgang bidro også helt klart til at Muriel fikk lov til å kose seg upresset opp mot Juan Jesus ved altfor mange anledninger. Upresise innlegg og dårlige avgjørelser kan vi også notere oss offensivt. Har en vei å gå. 

Manolas – 7,5: Virket solid og konsentrert kampen gjennom, selv om man ikke kan si de samme om forsvaret generelt, selvsagt spesielt i første omgang. Burde kanskje ha scoret etter et innlegg fra Totti i begynnelsen av andre omgang, men stort sett en upåklagelig innsats.

Juan Jesus – 4,0: Det er vanskelig å ha tiltro til brasilianeren ballen i det hele tatt er i nærheten av ham. Det var tilfellet ved Muriels mål, selv om man ikke skal ta noe vekk fra den prestasjonen. Sliter ekstremt med å følge med på noe som helst Sampdorias angrep tar for seg i første omgang. Varter opp med en involvering som var like håpløs som Szczesny sin i forbindelse med det andre baklengsmålet. Virker for øvrig blottet for selvtillit og ideer med ballen i bena. Langt mindre å gjøre i andreomgang, heldigvis. Pådrar seg et litt klønete gult kort.

Florenzi – 6,5: Våken og villig fra start, og jobber på sedvanlig vis som en helt kampen igjennom. Ville så mye, men fikk det liksom ikke helt til med alt han prøvde i dag. Lite å utsette på mannen som nå er visekaptein. Vipper mellom 6,5 og 7,0.

De Rossi – 6,0: En ganske svak forestilling i første omgang, da han sliter veldig med tempoet. Blir lett presset selv, og presser ikke nok på motstanderen. Bedre med etter hvilen, som alle andre. Har virket stresset og sliten siden etter det første oppgjøret mot Porto.

Strootman – 6,0: Akk, Kevin. Jobber hardt og forsøker å stabilisere midtbanen, men er ikke helt venn med ballen. Sliter også med å følge med på tempoet, og var ute av posisjon ved flere anledninger. Virker som han fremdeles mangler kamptrening. NYyyydelig pasning til Salah. Burde kanskje ha scoret i starten av andre omgang. Vartet imidlertid opp med den flotte pasningen som førte til straffen på overtid.

Nainggolan – 5,5: Glimtvis kunne man se den maskinen som Nainggolan være. Men har ikke samem gnisten som vi er vant til kampen gjennom. Elendig i avgjørelsene og i pasningsspillet, og virket som han er litt hæla hele tiden. Ble byttet ut til fordel for Iturbe etter 85 minutter. 

Salah – 7,5: Løper som vanlig og gjør livet vanskelig for motstanderen. Scorer et flott mål på hodet etter det nydelige innlegget til Perotti, men egypteren burde strengt tatt ha scoret igjen opptil flere ganger, spesielt etter en fantastisk pasning fra Totti i det 73. minutt. Dog skal det sies at Sampdoria-keeper Viviano var vanskelig å overliste i dag. Solid forestilling, halvt poeng bonus for målet.

El Sharaawy – 5,5: Våkent og villig med fra start, og burde score på sjansen som forekom minuttet etter 1-0. Blir for øvrig fullstendig usynlig utover omgangen. Viser glimt, men veldig lite av det. Klokt nok byttet ut etter pause.

Perotti – 6,0: Står bak en nydelig assist til Salah sitt mål. Og hvilken ball han slipper til El Sharaawy rett etterpå! Silkefot de første 10-15 minuttene. Deretter ble han veldig godt kontrollert av Sampdoria og forsvant fullstendig ut av kampbildet. Fikk forståelig også kun 45 minutter.

Totti – 8,5: Byttet gir umiddelbare resultater på flere ulike nivåer. En enorm innflytelse både på publikum og lagkamerater, og varter opp med en vintage oppvisning i kreativitet og fotballforståelse. Strør om seg med flere presise pasninger, og da spesielt en til Dzeko (mål) og en til Salah (veldig nære), og gjør livet generelt vanskelig for Sampdoria. Beholder, helt uten unntak, fullstendig roen med ballen i bena. Også var det straffen da. Trenger vel ikke si veldig mye mer. Personifiseringen av kaptein. Vipper mellom 8,5 og 9,0 på skalaen. 

Dzeko – 7,5: Virker veldig motivert og forsøker å komme seg til sjanser. Gjør det veldig, veldig bra da han setter utligningen. Har deretter flere muligheter til å score igjen. Han har fortsatt en vei å gå, men det er deilig å se arbeidskapasiteten og iallfall glimtvis ordentlige ferdigheter som gir frukt. Solid.

Iturbe – N/A: Får spille 7-8 minutter og bidrar ikke nok verken negativt eller positivt nok til å få en karakter. Får testet skuddfoten ved en anledning, men skyter som vanlig over mål.