Grei skuring mot Astra

Astra fra Romania ble aldri den helt store utfordringen og Roma hadde ingen problemer med å ta sin første seier i årets Europa League. tottiastra2

Spalletti gjorde flere endringer fra søndagens fasede mot Torino, og selv om motstanderen var så som så leverte Roma i hvert fall en imponerende kamp torsdag kveld.

Allerede etter et kvarter satte Kevin Strootman inn kveldens første da han fikk en enkel oppgave med å omgjøre Tottis frispark til mål. Totti prøvde seg også på frispark like før pause, men en mesterlig Astra-keeper fikk dyttet ballen opp i tverrliggeren, men på returen headet Fazio inn 2-0.

Kampen ble fort punktert ut i 2. omgang da Perotti fremprovoserte et klønete selvmål før Salah fastsatte sluttresultatet til 4-0 hvor Totti nok en gang hadde den målgivende pasningen.

Spillervurderinger:

Allison 7,0: Holder nullen for første gang i Roma-trøya og tar de få skuddene Astra prikker mot mål med unntak av ett som Jesus blokkerte. Pluss for meget god jubling på scoringene.

Juan Jesus 6,0: Opphever offsiden som fører til Astras største sjanse, men blokkerer det avgjørende skuddet.

Kostas Manolas 7,0: Lar ikke stort komme forbi, det rumenerne skapte var på kant. Som vanlig bunnsolid.

Federico Fazio 7,0: Europa League-spesialisten scoret sitt første mål i Roma-trøya da han headet inn 2-0 like før pause.

Bruno Peres 5,5: Begynner det å lukte flopp? Får prøve seg i sin naturlige posisjon på høyreback, men er alt for ofte på etterskudd defensivt og fører til flere farligheter bakover. Lite positivt offensivt å ta med seg også. Byttet ut for Florenzi.

Kevin Strootman 7,5: Leder på midtbanen i dag og sammen med Paredes har de full kontroll. Åpnet scoringsballet med en enkel tapp-inn et kvarter ut i kampen.

Leandro Paredes 7,0: Sulten på scoring, men skuddsiktet var ikke finstilt. Holder tett på midten sammen med nederlenderen.

Juan Iturbe 4,5: Snart på goodwillen fra derbyet i 2015 være borte. Er vel ingen som mener at Romas nummer 7 burde få flere sjanser. Tilfører ingenting, er egentlig bare i veien.

Francesco Totti 8,5: Feiret 40-årsdagen med stor fest tirsdag kveld og en skulle ikke tro at han var en dag (eller to) over 40. 2 «ekte» assist og et frispark i tverrliggeren som senere resulterte i mål ble fasiten for kapteinen i kveld. Hadde Salah vært litt mer heit foran mål ville han innkassert en «hæli» assist til. Banens beste.

Diego Perotti 6,5: Fremprovoserer selvmålet på 3-0, men bommer alene mot keeper. Helt ok kamp av argentineren.

Mohamed Salah 7,5: Brenner noen sjanser, men setter til slutt en lekker scoring. Ble byttet ut en halvtime før slutt til fordel for Nainggolan.

Innbyttere: Radja Nainggolan 6,5 – Hvorfor Nainggolan skal komme inn på stillingen 4-0 er det kun Spalletti som vet. Belgieren blir i hvert fall snytt for en straffe og bommer på muligheter.

Florenzi og Gerson kom også inn, men for lite spilletid til å bli vurdert.