Cruiset inn til tre poeng

Palermo bød Roma på minimalt med motstand på Olimpico søndag kveld. Roma gikk til pause med 1-0 ledelse etter scoring av Mohamed Salah og tidlig i andre omgang ble denne ledelsen doblet av Leandro Paredes. Brennhete Edin Dzeko rakk å dunke inn 3-0, før Roma helt unødvendig tillot Quasion å redusere. El Shaarawy satte imidlertid spikern ettertrykkelig inn i kista da han scoret sitt tredje mål på fire dager.

Roma er dermed kun to poeng bak serieleder Juventus. Til uka venter to bortekamper mot henholdsvis Sassuolo og Empoli.

Spillervurderinger

W. Szczesny – 7,0: Har så å si ingenting å gjøre før Palermo kommer til to gode muligheter midtveis i andre omgang. Redder begge mesterlig og hindrer baklengs. Kan lite gjøre med målet, der ballen endrer retning i Manolas.

Juan Jesus  – 5,0: Kunne kostet Roma baklengs i første. Først da han begynte å tulle det til med steintouch utenfor egen sekstenmeter, og så da han fulgte opp dette med en WWE-takedown av Diamanti centimetre utenfor eget straffefelt. Er uhyre utrygg i nærmest alt han foretar seg og bidrar i tillegg med nada offensivt. Bytta ut til pause.

Kostas Manolas – 6,5: Rolig dag på jobb for grekeren. Uheldig med blokkeringen på baklengsmålet, men vanskelig å få gjort noe med.

Federico Fazio – 6,5: Blir ikke satt på særlig med prøver. Noe ujevn i pasningsspillet.

Emerson Palmieri – 6,0: Svak i første omgang når han spiller høyreback. Bommer med avstandene til motspillere defensivt, og hindres fremover av at han må ha ballen over på venstre. Klart bedre når han får spille til venstre i andre, men burde hatt minst én målgivende.

Daniele De Rossi – 6,5: Trygg og solid sentralt på midten, uten særlig til fakter.

Leandro Paredes – 7,0: Begynner å bli varm i trøya. Mer selvsikker i pasningsspillet og demonstrerer hvorfor frispark alltid skal slås på mål.

Mohamed Salah – 7,5: Leverer, som mot Napoli, både mål og målgivende. I fin form, om enn noe smårusk til tider. Måtte ikke gå helt i kjelleren for å levere til mer enn godkjent.

Radja Nainggolan – 6,0: Skriver som så mange ganger før denne sesongen, mangler sitt sedvanlige lynne og driv. En helt OK kamp, for all del, men kan langt bedre.

Stephan El Shaarawy – 7,0: Må trekkes for en kjempemiss i første omgang og en helt på tampen. Er utenom det livlig. Tar ansvar og melder seg på. Får også sin etterlengtede scoring. Som vanlig trekk for han og Paredes sin fryktelige målfeiring.

Edin Dzeko – 7,5: Som Salah ble det både mål og målgivende for Serie As mestscorende denne sesongen. Veldig bra avslutning på målet, noen svake avslutninger i første omgang. Senker seg etter han har fått målet.

Alessandro Florenzi – 7,0: Kom inn for Juan Jesus i pausen og leverte en solid omgang. Villig med offensivt, noe som resulterte i en målgivende til Dzeko. Lot det defensive komme i annen rekke, noe som var helt greit motstanden tatt i betraktning.

Kevin Strootman – N/A: Kunne hatt en målgivende, men ble for hard på labben.

Francesco Totti – N/A: Satte opp Salah rettvendt og i fart slik at egyptern kunne servere El Shaarawy igjennom. Lekre pasninger.

Alt i alt en kamp der Roma ikke trengte å briljere eller brenne store porsjoner krutt for å sikre tre poeng. Soilde prestasjoner over hele fjøla, men unntak av Juan Jesus som ser ut til å ha fått den store, permanente skrekken.