Egyptisk festaften

Roma slo kraftig tilbake fra den skuffende kampen mot Empoli sist helg og valset over Bologna søndag kveld.

 

 

Roma-maskineret har gått jevnt og trutt fremover de seneste ukene, men forrige helg ble maskineriet stoppet av Roma-utlånte Skorupski. Det var ikke første gangen denne sesongen at en Roma-spiller har stått i veien for Roma (Falque, Borriello). Det var absolutt ikke mangel på tidligere Roma-spillere som kunne spolere kvelden for Roma i dag med Sadiq, Destro, Viviani og Torosidis i troppen, men de kunne ikke stoppe en mann med navn Mohamed Salah.

For etter en skuffende åpning der Bologna kom til flere store sjanser våknet Romas lynraske egypter opp. Etter 13. minutter danset Perotti seg ned langs venstresiden før han fant Salah inne i boksen som satte inn kveldens første via Bologna-backen Masina.

Utover i 2. omgangen fortsatte Salah storspille og ble feilaktig avblåst for en scoring før han enkelt satte inn to kjappe pinner. Dermed tok Roma tilbake 2. plassen fra Milan som vant tidligere i dag og når landslagspausen er over venter et knallhardt kampprogram frem mot jul med blant annet Lazio, Milan, Juve og 2 EL-matcher på menyen.

Spillervurderinger:

Wojciech Szczesny 6,5: Nok en rolig kveld for polakken. Trygg på de få forsøkene Bologna hadde å komme med.

Juan Jesus 6,5: Lite hodeløse ting fra Juan Jesus i kveld. Utmerker seg verken i positiv eller negativ forstand.

Antonio Rüdiger 6,5: Deilig å se tyskeren tilbake på banen, men er fortsatt ikke helt der han var under vårsesongen forrige sesong. Roper på et par straffespark uten hell. Rotete klareringer ved noen anledninger.

Federico Fazio 7,0: Er sjefen i forsvaret i Manolas sitt skadefravær. Rolig kveld for argentineren.

Bruno Peres 6,5: Velvillig med offensivt og stoler blankt på at tre-backslinja holder. Burde notert seg for målpoeng, men Nainggolan og co var ikke giftig nok foran boksen. Sliter mot Kreci defensivt.

Kevin Strootman: 6,5: Sliter på midtbanen i første omgang og får lite til å funke. Varter opp med en strålende målgivende pasning til Salah på 2-0.

Daniele De Rossi 7,0: God kamp av De Rossi som dekker store rom som trengtes å fylles da Strootman ikke var helt «på». Hjalp å få Paredes på banen som stabiliserte midtbanen bedre.

Radja Nainggolan 6,5:  Bommer på en gigamulighet i førsteomgang. Tror han har gått av en landslagspause uten å ha blitt tatt ut til den belgiske landslagstroppen.

Diego Perotti 7,5: Har flere gode dribleraid hvorav en av de resulterte i scoring. Fortsetter å storspille, men Dzeko og Salah er de som har stukket av med overskriftene denne sesongen.

Mohamed Salah 8,5 Får trekk for alle missene, men med tre mål (egentlig fire) er det ikke annet enn å bøye seg i støvet. Er overalt på banen og avgjør kampen helt alene. Litt heldig på den første scoringen, mens de to andre er iskalde.

Edin Dzeko 7,0: Går målløs av Olimpico-matta for første gang denne sesongen. Bidrar mye og fyrer av noen skudd uten å overliste Bologna-keeperen. Spiller fri Salah i forkant av den annullerte scoringen i tillegg til å ha skuddet som Da Costa måtte gi retur på i forkant av 3-0.