Hat-trick, rabona og gruppeseier

Det ene målet var penere enn det andre da Roma feide Viktoria Plzen av banen og sikret gruppeseieren i Euorpa League før den siste gruppespillskampen.

dzeko-plzen

Edin Dzeko startet ballet på utsøkt vis da han etter 11 minutter rundlurte det tjekkiske forsvaret før han til slutt skrudde inn 1-0 fra meget skrått hold, så godt opp mot krysset som en kan få det. Roma fortsatte å presse, men Plzen slo tilbake da Zeman fikk gå opp alene og heade inn utlikningen etter 18 minutter.

Flere spillere slet med å få det til å sitte og spesielt Salah og Iturbe misset store sjanser. Da sistnevnte ble byttet ut til fordel for Perotti ble det fart i sakene. Etter at Rüdiger hadde notert seg for sin første assist i Roma-trøya da han serverte Dzeko kom kveldens store høydepunkt.

Diego Perotti mottok ballen på Romas ventstreside tok en vending før han utførte en helfrekk rabona som fikk en perfekt bue over keeper og i nettmaskene. En utsøkt scoring av argentineren som så vidt trodde sine egne øyne da målet var et faktum.

På tampen satte Edin Dzeko inn sitt tredje for kvelden da Perotti fant bosnieren inne i boksen.

Med 4-1 til Roma er all tvil fjernet og Roma går videre til 16-delsfinalen i Europa League som grupepvinnere før den siste grupepspillskampen borte mot Astra om to uker.

 

Spillervurderinger

Alisson 6,5: Få farligheter fra gjestene å bryne seg på. Headingen som resulterte i scoring var meget godt plassert og utagbart for de fleste.

Bruno Peres 5,5: Får lite til, en del feilpasninger. Henger etter defensivt, får det ikke til å sitte skikkelig i Roma-trøya enda.

Antonio Rüdiger 7,0: Bra i duellspillet, noterer seg for en utsøkt målgivende pasning.

Federico Fazio 6,5: Burde ha markert ut Zeman på baklengsmålet, virket noe treg til tider.

Emerson 6,5: Har kommet seg de siste ukene, misser en god mulighet i første omgang. Prøver å utfordre offensivt og er veldig delaktig.

Leandro Paredes 7,0 Prøver å ta etter Pjanic og skrudde et frispark i tverrliggeren. Etter en svak kamp mot Atalanta var han best på midtbanen i dag.

Kevin Strootman 6,0: Svak kamp av nederlenderen, bommer på en stor sjanse i andre omgang før han senere blir byttet ut.

Radja Nainggolan 6,5: Tydelig litt i villredet av hvilken rolle han egentlig har. Kaptein for kvelden. Skaper noen sjanser, men fikk ikke scoring.

Juan Manuel Iturbe 5,0: Nok er nok. Drøy måned til overgangsvinduet åpner…

Mohamed Salah: 5,0.Bom, bom og atter bom, hvorav den ene bommen var verre enn den andre. Minnet til tider veldig mye om Dzeko fra fjorårssesongen

Edin Dzeko 9,0: Hat-trick og en assist, hvorav den første scoringen er av ypperste klasse. 15 mål hittil denne sesongen. Dzeko er virkelig i storform om dagen.

INNBYTTERE:

Diego Perotti 7,5: Får en snau halvtime og leverer en utsøkt scoring (selv om den var innom en motspiller) og en assist til Dzeko.

De Rossi og Gerson kom innpå tampen, men bemerket seg ikke stort.