Spillervurderinger: Roma 3-1 Sassuolo

W. Szczesny – 6.5. 

Er sjanseløs når Defrel moser ballen i krysset etter ni minutter, og får kjørt seg i første omgang (selv om Sassuolo er langt fra treffsikre når de gang på gang får muligheten). Markerer seg også for en uortodoks men vellykket intervensjon når Politano kommer alene igjennom. I andre omgang får polakken mindre å gjøre, og kan for det mest ta det med ro mens Roma gradivs kveler kampen.
A. Rüdiger – 6.0

Hvassere offensivt enn vi har sett han på lenge, og er blant annet nære på å stange inn et nydelig innlegg fra Strootman. I en backrekke som gang på gang kløner det til for hverandre er Rüdiger kanskje den beste, men det sier ikke allverden på en dag som denne.

K. Manolas – 5.0

Det er ikke mye Manolas viser om dagen som rettferdiggjør de vanvittige prislappene han linkes med på det kommende sommermarkedet. Grekeren sløver både med og uten ball og serverer en hel haug med feilpasninger, gjerne totalt upresset. Fremstår i likhet med resten av forsvaret mer edruelig i andre omgang, men at Sassuolo ikke setter flere mål skyldes vel så mye flaks og slurvete avslutninger.
F. Fazio – 5.5

Den nybakte 30-åringen lider av mye av det samme som Manolas, og minus feilpasningene fremstår han like bedugget. Glipper totalt på enkle markeringer og er for ofte på etterskudd, men hever seg betraktelig i andre omgang. Mindre Fernet Branca før neste kamp, Federico.
B. Peres – 5.0

Ny kamp, ny underprestasjon av Bruno Peres. I en alder av 27 fremstår brasilianeren både veik i dueller, slapp i forsvar og upresis i angrep, og sleiver blant annet vekk en rekke innleggsmuligheter. Det er langt ifra tilfeldig at Roma hever seg betraktelig når han byttes ut til fordel for Dzeko etter en times tid, og fortsetter brasilianeren slik snakker vi snart Bidone-takter.
Emerson – 7.0

Emerson fortsetter å levere gode kamper, og holder kanten sin merkbart bedre enn Peres. Får også vist fram den giftige skuddfoten sin ved et par anledninger, blant annet med et sugende skudd som bulker tverrliggeren i første omgang. Ikke mange (undertegnede inkludert) ville trodd at Emerson i fraværet av Florenzi skulle vise seg som Romas beste back, men undrenes tid er tydeligvis ikke forbi riktig ennå.
L. Paredes – 6.0

Muligens en litt streng karakter, men når Romas midtbane revner gang på gang i første omgang står Paredes som det svakeste laddet. Til tross for begrensningene sine, særlig defensivt, har Paredes dog en svært giftig høyreslegge, og den kunne ikke vises fram på en bedre måte enn når han knaller inn utligningen.
K. Strootman – 7.5

Banens beste i dag. Med en svak Paredes og en mer offensiv Nainggolan, faller det til nederlenderen å balansere mellom angrep og forsvar, og med noen få unntak løser han oppgaven forbilledlig. Viser enorm autoritet når laget sliter, og er an avgjørende faktor til at Roma får etablert kontroll i andre omgang. Varter også opp med ypperlig målgivende når Dzeko punkterer kampen. Vaskemaskina vår er definitivt tilbake!
R. Nainggolan – 6.5

Han er sliten nå, Radja Nainggolan. Og med den kommende landslagspausen er det kanskje like greit at midtbanekrigeren ikke er på nevneverdig god fot med det belgiske landslaget, for lungene og beina hans trenger definitivt noen dager i horisontal nå. Svette og sliter, men når aldri det nivået vi vet han er god for.
M. Salah 6-5.

Hadde ikke Salah vært like enbeint som en sjørøver på et minefelt ville egypteren vært desidert verdensklasse. Rykket er som alltid helt monstrøst, og han kunne ikke sendt Roma i ledelsen på et bedre tidspunkt enn når han pirker inn 2-1 rett før pause. Sliter dog så for han blir feilvendt, og når han må slå pasninger med utsiden av venstrefoten i stedet for å bruke høyre, så blir det tidvis i vanskeligste laget.
S. El Shaarawy – 5.5

Det er ikke mye fett i Faraoen om dagen. På kanten overskygges han totalt av Perotti og Salah, og når han får prøve seg som falsk 9’er går det ganske trått da også. El Shaarawy er i det hele tatt altfor anonym og usynlig til å lede angrepet, og roter gang på gang vekk ballen når han prøver på i overkant ambisiøse trekk. Skal dog ha litt cred for å tvinge fram returen Salah scorer på.

 

Innbyttere

 

E. Dzeko – 7.0

Kommer inn for en blek Peres, og gjør seg umiddelbart bemerket. Bare nærværet av Dzeko løfter hele angrepet, og bosnieren setter blant annet Consigli på prøve med en bitende volley før han starter et veggspill med Strootman som ender med at Dzeko noterer sitt 31. mål for sesongen. Dermed er Romas nummer 9 kun ett mål unna å tangere Romas scoringsrekord på en sesong noensinne, nemlig Francesco Tottis 32 fra 2006/07.

 

D. Perotti – 6.5

Kommer inn når kampen er mer eller mindre over, og gjør fint lite annet enn å holde på ball og prøve å servere Dzeko. Som forsåvidt er nøyaktig hva man kan forvente av han med et kvarter igjen på klokka. Synd argentineren ikke får enda en straffe å ekspedere iskaldt i mål, men man kan ikke få i pose og sekk.

De Rossi kommer inn i det 86. minutt, men spiller for lite til å få en karakter.