Sviktende identitet?

Roma mot Lazio. Det er noe helt spesielt bare med ordene. Man føler liksom at det er noe med disse lagene, det ligger litt i ordlyden. Derby Della Capitale. Verdens største og mest hatske byderby mellom to sterkt rivaliserende lag. Kampen mellom Roma og Lazio utkjempes ikke bare på banen, det er en politisk kamp og en kamp mellom arbeiderklassen og overklassen i byen. I dag har størsteparten av Romas arbeidere gått skuffet på jobb som en følge av gårsdagens skuffende resultat.

Personlig lurer jeg på hva som skjedde i går. Roma skulle ta sin syvende strake seier mot et Lazio-lag i mildt sagt variabel poengform. Jeg lurer på hva som skjedde med spillerne i går, om det var mangelen på «Roma, Roma, Roma» som tynget romanistis hjerter, eller om Lazio ble undervurdert. Uansett, gårsdagens prestasjoner forran mål holder ikke for en klubb som skal kjempe om Scudetto, og spesielt ikke i en viktig kamp som den i går, en kamp som betyr så utrolig masse for folk. Det var rett og slett ikke tæl nok i Roma.

Kampene mellom Roma og Lazio er viktige for supporterene. De er ikke de mest pengesterke klubbene i Italia, verken Roma eller Lazio kjemper om Scudetto hver sesong. Slike derby kan ofte være utslagsgivende i om en sesong har vært vellykket eller ikke. Det er det som bekymrer meg; Jeg tørr ikke å forestille meg hva som skjer hvis Roma mot formodning skulle tape kampen i April. Hvis vi da skulle vinne Scudetto blir det en Scudetto med sterk bismak. Vi skryter av å være en klubb med identitet, men da må jammen meg spillerne se til å ta det ut i kamp mot et Lazio fullstappet med importer. Spillere som Totti, De Rossi og Aquilani burde ikke finne seg i en slik prestasjon. De gjør det nok heller ikke.

Neste kamp forventer jeg en helt annen innstilning fra Romaspillerne. Jeg vil tilbake til det punktet der de blødde for drakten og ikke lot seg renne ut i frustrasjonen. Nå er det jo lett å forstå i gårsdagens kamp der alt så ut til å gå mot dem, men uansett; vi er giallorossi. Vi får satse på at trener Spalletti får rett og at vi kommer tilbake som det kjempesterke laget vi er i neste kamp mot Palermo.

Forza Roma!