Match Preview: Roma – Napoli

Napoli gjorde en imponerende comeback sesong i Serie A i fjor og endte på 8. plass. Det ga Intertoto Cup spill i sommer. Napoli gikk like godt hele veien og kvalifiserte seg til UEFA Cup spill for kommende sesongen. Klubben har forsterket stallen med profiler som Christian Maggio, Leandro Rinaudo, Manuele Blasi, German Denis og Andrea Russotto.

 

Roma har gjort en bra mercato og har sterkere stall enn på veldig lenge. John Arne Riise, Simone Loria, Julio Baptista og Jeremy Menez fyller utvilsomt tomrommet etter Mancini, Giuly og Ferrari godt. Spalletti har fått sitt ønske om spillere med fysikk (Riise, Loria og Baptista) og kapable til å avgjøre kamper på egen hånd (Baptista og Menez). I tillegg får jeg i skrivende stund bekreftet at Menez er spilleklar!

 

Sommeren har, nok en gang, vært preget av skuffende oppkjøringskamper. Supercupen blir alltid en opptur spillemessig. Unntaket i år er Spallettis eksperiment med 4-1-4-1 formasjonen. Til tross dette vil Spalletti høyst sannsynlig fortsette i sin velkjente 4-2-3-1 formasjon og da like godt startelleveren han mønstret mot Inter sist uke. Totti og Taddei sliter fortsatt med skader og deltar ikke i denne kampen. Totti fikk en hoven ankel etter duell med Maicon i Supercupen mens Taddei fortsatt sliter med muskelskade.

 

I Napoli-leieren er selvtilliten høy etter en sterk mercato og en Intertoto Cup triumf. Men om Napoli skal innfri forventingene må laget heve seg flere hakk på bortebane. Laget vant ifjor kun tre av totalt 19 kamper på fremmedgress i serien. OL-gullvinner Ezequiel Lavezzi vil bli kastet rett inn i førstelleveren drøyt en uke etter triumfen i Beijing. Med unntak av Maurizzio Domizzi har Edoardo Reja samtlige spillere til sin disposisjon.

 

Nyerverlsen Jeremy Menez må nok belage seg på å starte på benken. Menez er helt ny og fersk i forhold til spillesystem og Spalletti vil dermed mønstre den samme startelleveren som mot Inter. Utfordringen blir å starte Vucinic som venstrekant for å få mer ut av Baptista sentralt på banen.

 

Det blir uansett startelleveren ingen enkel kamp. Napoli er mer enn kampklare etter sine Intertoto og UEFA Cup kvalifiserings kamper i sommer. Torsdagens kvalifiseringskamp kan imidlertid slå negativt ut i form av tapte krefter, men det skal nevnes at laget sparte flere av sine sentrale spillere.

 

Kampen har avspark kl 15:00 og sendes direkte på Canal+ Sport 2 og TV2s webtv (tv2sporten.no)

 

Forventede lagoppstillinger
Roma:
Doni; Panucci, Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro; Cassetti, Aquilani, Vucinic; Julio Baptista

Napoli:
Iezzo; Santacroce, Cannavaro, Rinaudo; Mannini, Hamsik, Gargano, Blasi, Maggio; Denis, Lavezzi

 

Kilder: calcioitalia, goal.com, romanews.eu