Skuffende start på sesongen

Det var endelig klart for nok en sesong med Serie A fotball og Roma skulle åpne hjemme mot rivalene Napoli. Dette var en noe spesiell dag da det var første Serie A kamp siden President Franco Sensi døde. Det ble selvfølgelig markert med 1 minutts stillhet før kampen skulle starte. Det var visse forventninger til dagens kamp, men noen reprise på kanskje fjorårets mest underholdne Serie A kamp (4-4), var det ingen som hadde tørt å håpe på. Begge lag hadde en del fravær foran kampen. For Roma manglet blant andre kaptein Totti, Perrotta og Taddei, mens Domizzi, Mannini og De Zerbi måtte stå over for Napoli.

 

Ingen av lagene tok noe særlig initiativ i starten av kampen, men det var Napoli som skulle få den første sjansen. Ett innlegg som skulle gå til German Denis prøvde Phillipe Mexes å klarere og det kunne fort ha gått veldig galt. Klareringen til Mexes styrte rett mot Romas mål, men en god reaksjonsredning fra Doni reddet Roma fra et selvmål.

 

Ikke lenge etterpå skulle Roma få den starten de hadde håpet på. En frisk Aquilani skulle sette årets første scoring på Olimpico etter 28minutter. En vakker chip fra De Rossi og til Aquilani åpnet hele forsvaret til Napoli. Aquilani gjorde ingen feil og på noe spektakulært vis så fikk han inn ballen i mål på en slags halv-volley.

 

Et skudd fra debutant Baptista ble blokkert av Napoli keeper Iezzo, mens Denis på den andre siden av banen headet ballen over mål like etterpå. Vucinic skulle deretter få en stor 100% sjanse. En fantastisk pasning fra Aquilani etterlot Vucinic alene med keeper Iezzo, men en veldig svak avslutning fortalte at det fortsatt bare sto 1-0.

 

Roma var på hugget og neste sjanse var det Aquilani som skulle få. Hans skudd fra sekstenmeteren klarte Iezzo å få bort og selv om både Mexes og Vucinic sto klare på returen, så var det ingen av dem som klarte å øke ledelsen til 2-0. Rett etter pause var det Napoli som skulle få et par sjanser ved Gargano på et frispark og Denis med et skudd som gikk utenfor mål.

 

Napoli presset var ikke over og Lavezzi skulle gjerne ha satt den ene sjansen der han fosset forbi 3 roma spillere, men avsluttingen sto ikke i stil til forarbeidet. Like etter skulle Santacroce bli utvist for en kynisk felling på Vucinic og sjansene for en utligning nå ble minsket. Men det stoppet ikke Napoli. En corner resulterte i at Denis headet til en stormende Hamsik som headet ballen i tverrligger, før han fikk en sjanse til og scoret på akrobatisk vis. 1-1 og Napoli hadde gjort det med ti mann.

 

I håp om å igjen ta ledelsen, så byttet Spalletti innpå en annen debutant, Jeremy Menez. Ikke lenge etterpå skulle Aquilani få nok en gyllen mulighet. Et raskt Roma frispark spilte fri De Rossi, som igjen la inn til en ledig Aquilani. Men ballen gikk over mål. Like greit ettersom det så ut som en klar offside på sistnevnte.

 

Roma slet med å skape sjanser mot et godt Napoli forsvar. Kampen bølget fram og tilbake og Napoli kunne like godt stikke av med seieren. En glimrende Lavezzi hadde et par sjanser, men en god Doni og litt rustne avsluttingsegenskaper fra argentineren selv gjorde at det ikke ble enda verre for Roma. Menez skulle få Romas siste sjanse i det 89minutt. Alene med Iezzo bommet klarte han ikke helt å avslutte og returen satt han mirakuløst utenfor.

 

Det ble 1-1 i sesongåpningen på Olimpico mellom Roma og Napoli i en kamp begge lag kunne ha vunnet. Men det er uten tvil Napoli som er det mest fornøyde laget etter dagens kamp.

 

Roma:

Doni; Cicinho (Menez 64), Juan, Mexes, Riise (Tonetto 72); De Rossi, Pizarro; Cassetti, Aquilani, Baptista (Okaka 83); Vucinic
Napoli:
Iezzo; Santacroce, Cannavaro, Contini; Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik (Pazienza 76), Vitale (Rinaudo 67); Lavezzi, Denis (Zalayeta 84)

 

Dommer: Rizzoli

Rødt kort: Santacroce (54)

 

Romas beste:

1. A.Aquilani

2. A.Doni

3. D.De Rossi