Menez: «Jeg er ikke her på ferie»

I et eksklusivt intervju med francefootball.fr snakker Jeremy Menez om sin overgang til Roma.

 

Jeremy, hvordan føles det å ha kommet til en så stor klubb som Roma?

Jeg er veldig fornøyd. Klubben har tillit til meg, og det er veldig viktig for meg. Jeg er veldig fornøyd. Jeg har en stor lidenskap for fotballen, og jeg er veldig glad for å få muligheten til å spille foran 80 000 menensker på Olimpico.

 

Hvorfor valgte du Roma?

Dette er klubben som viste mest interesse og ønsket meg mest av alle. Agenten min ble kontaktet allerede i løpet av sist sesong og Roma hadde flere ganger vært i Frankrike for å se meg spille. I vennskapskampen mot Roma i begynnelsen av august spilte jeg de siste 10-15 minuttene og fikk vist seg fra min gode side. Det førte kanskje til at ønsket meg enda mer.

 

Hvordan har dine første dager vært?

Jeg forlot Monaco og reiste til Roma onsdag kveld. Jeg sov onsdag kveld på et hotell, bestod den medisinske testen torsdagen morgen og signerte min kontrakt på ettermiddagen. Det har vært mange journalister rundt meg til enhver tid, men slik er livet som fotballspiller. I går spilte jeg mine første minutter i Roma-trøya mot Napoli.

 

Etter Sochaux og Monaco, er det å havne i en klubb som Roma en bragd?

Nei, ikke i det hele tatt. Jeg ønsker å spille på landslaget. Jeg er ikke her på ferie, jeg kommer til å jobbe og vise hva jeg er i stand til.

 

Føler du presset når Roma betaler 10,5 millioner euro for deg?

Det betyr at de stoler på meg og det er opp til meg å takke for tilliten. Tallene kan klubbene se mellom seg, jeg tenker ikke så mye på det. Jeg kommer til å arbeide med store spillere og dette vil presse meg til å vokse som spiller. Jeg føler ikke noe press. Hvis det er press, kan det være positivt.

 

Det er en drøm som har gått i oppfyllelse?

Ja, Italia, England og Spania er tre mesterskap med store klubber man ikke kan avslå. Nå gjelder det bare å arbeide hardt videre.

 

Du snakker hele tiden om å jobbe hardt for å bli bedre, og holder denne lille ydmyke talen

Ja, som vi kjenner til kan det gå raskt i fotball. Det hjelper å ha beina på jorda. Jeg er her og arbeider med gode spillere. Det er gøy. Men det er på banen jeg må vise hva jeg er i stand til.

 

Hvordan planlegger Spalletti å bruke deg?

Kanskje mer på venstreside. Eller høyre side. Han vet jeg er en offensiv spiller og kan spille hvor som helst, så det er ikke et problem. Vi har allerede snakket litt sammen. Han spurte meg hvor jeg ønsket å spille, og jeg svarte det var det samme så lenge jeg spilte. Nøkkelen blir å spille.

 

Du vil finne deg selv i en hard konkurranse om plassene med Totti, Vucinic, Julio Baptista, Perrotta, Aquilani og Taddei?

Det er en hard konkurranse om plassene. Det gjør at du ønsker å arbeide hardt for å spille og vise dine kvaliteter. Jeg utvekslet to-tre vennskapelige ord med Totti. Han ønsket meg velkommen og det gjorde meg glad.

 

Har du mottatt noen råd fra Mexes, den andre franskmannen i Roma?

Ja, på den første treningen. Han oversatte hva treneren sa. Det blir opp til meg å integrere og lære meg italiensk.

 

I Gazzetta dello Sport ble du beskrevet som et driblegeni. Det må vel gjøre deg glad.

Ja, selvfølgelig, det er alltid hyggelig. Men jeg gjentar, vi er nødt til å vise det på banen. Jeg konsentrere meg kun om det.

 

Du var ikke trist å forlate Monaco?

Det er alltid en bitter smak. Du har dine vaner i klubben og alle vennene, men det er også viktig å oppnå sine mål for karrieren. Nå har jeg kommet til en stor klubb som jeg er glad for å være i. Monaco forblir et del av mitt hjertet. Jeg skal følge dem gjennom TV.

 

Du ble invitert til Manchester United som 17-åring for å se på fasilitetene, er det fortsatt drømmen din?

Det er fortsatt en av største klubbene i verden, og vant Champions League i fjor. Det er fortsatt en klubb som interesserer meg, men nå er jeg i min klubb AS Roma og er veldig fornøyd med det. Vi vet at en karriere som fotballspiller kan by på flere overganger, men nå har jeg fokus kun på meg og Roma.

 

Champions League, du er vel ivrig med tanke på spill i turneringen.

Ja, jeg er veldig ivrig, spesielt når en fransk klubb som Bordeaux venter i tillegg. Det blir gøy. Det er i midten av september, dermed veldig snart, jeg klarer ikke å vente.

 

Hvordan føler du deg med tanke på lyskeskaden du slet med?

Jeg føler meg bra. Det stemmer at jeg fysisk sett fortsatt ikke er 100%, men det kommer etterhvert. Jeg kan være 100% om en måned eller halvannen måned.

 

Kilde: francefootball.fr