Roma planlegger ny stadion

Det har lenge vært snakk om at Roma skal flytte ut fra Stadio Olimpico til fordel for en egen stadion. Etter Franco Sensis bortgang lovet Romas borgermester at byen skulle støtte AS Roma i dette.

 

Det snakkes også om at stadioenet skal kalles opp etter den tidligere presidenten Franco Sensi. Det er ennå tidlig i prosessen, men rykter har begynt å sirkulere om at det nye hjemme til AS Roma vil være et moderne anlegg med 50.000 plasser, alle sitteplasser.

 

Klubben skal nå være på jakt etter et tomteområdet hvor stadionet kan bygges, og områder som Bufalotta, Tor Vergata og Magliana har vært nevnt.

 

AS Roma vil dermed få sin egen stadion, og ikke lenger dele stadion med erkerival Lazio. Til tross for Stadio Olimpicos sjarm, er det liten tvil om at den har store mangler når det er snakk om sikkerhet og enkelte fasiliteter.

 

Alle som har opplevd Stadio Olimpico vil absolutt savne atmosfæren, men for en klubb som er på vei oppover, med hyppig deltakelse i Champions League og Scudetto-ambisjoner er moderne fasiliteter tvingende nødvendig.

 

Det vil nok ta tid før en eventuell ny stadion vil være klar, men vi vil holde dere oppdatert straks det kommer mer om planene.

Kilde: www.goal.com