Match preview: Roma – Cluj

Roma har tatt tre poeng i åpningskampen de to siste sesongene i Champions League, og det må simpelt et mirakel til for at noe annet skal skje tirsdag kveld på Stadio Olimpico. Da står nemlig CFR Cluj, regjerende mestere i Romania, på motsatt banehalvdel.

 

Cluj rykket opp til den øverste divisjonen i Romania i 2004. Man måtte 28 år tilbake for å finne sist gang laget var i Liga 1. Kraftige investeringer resulterte i en haug med argentinske og brasilianske spillere, samt Lars Hirschfeld, Yssouf Kone og Mikael Dorsin spillere fra Rosenborg i nylig tid.

 

Årets sesong har vært en skuffelse så langt for de regjerende mesterne. Cluj åpnet bra med to seiere på rappen, men befinner seg nå på midt på tabellen med 11 poeng på syv kamper, det er hele syv poeng bak lederlaget Unirea. Fjorårets trener Ioan Andone er byttet ut med den tidligere Udinese-assistenten Maurizio Trombetta. Han kommer fra stillingen som 6. divisjonstrener for italienske Sevegliano.

 

Roma kommer fra en skuffende forestilling mot Palermo i helgen og skal med uansett førsteellever Spalletti mønstrer ta tre poeng mot Cluj. De Rossi er sistemann på skadelisten som fra før av består av Totti, Juan, Mexes, Perrotta og Vucinic.

 

Bruno Conti er i lag med alle tilknyttet til Roma skuffet over sesonginnledningen, men tipper morgendagens kamp blir et vendepunkt.

 

«Laget og jeg er overbevist om at vi kan repetere fjorårets suksess i det vi forbereder oss til kamp for i morgen. Vi er alle overbeviste om at vi kan gjøre det bra.»

 

Christian Panucci innforstått med at Roma er sterke favoritter i morgen, men undervurderer ikke rumenerne av den grunn.

 

«Det vil ikke bli en enkel kamp for oss i morgen. Rumensk fotball har sterke tradisjoner og Cluj vant ligaen i fjor. De har en sterk stall med mange sør-amerikanere, så det vil ikke bli enkelt.»

 

Romanews.eu har i sin sannsynlige lagoppstilling oppført Totti som spiss. Spalletti øyner ifølge nettsiden muligheten til å gi Totti kamptrening mot en mostander av Clujs kaliber.

 

Sannsynlige lagoppstillinger (romanews.eu)

Roma:
(4-2-3-1) – Doni; Cassetti, Loria, Panucci, Tonetto; Brighi, Pizarro; Taddei, Aquilani, Julio Baptista; Totti

Cluj:
(4-5-1) – Stăncioiu; Tony, Cadu, De Sousa, Panin; Peralta, Dani, Deac, Culio, Dubarbier; Didi

 

Kilde: romanews.eu, uefa.com