Debatt: Romas sesongoppkjøring

En interessant debatt pågår på sidens forum. Den svake innledningen på sesongen har ført til debatt rundt Romas sesongoppkjøring. Vi plukker ut noen interessante innlegg fra debatten for dere som ikke besøker forumet ofte, men som forhåpentligvis vil delta aktivt i debattene fremover.

 

Thomas (Core de Roma)

Roma tar ledelsen mot Napoli, mister kontrollen over kampen og ender opp med en noe heldig uavgjort mot 10 mann. Roma herjer med Palermo i 15 minutter og tar ledelsen. Mister igjen kontrollen over kampen, blir utspilt og taper 3-1. Roma spiller dårlig mot Cluj, tar likevel ledelsen, men mister så fullstendig kontrollen. Taper 2-1 hjemme mot rumenske Cluj.

 

Man kan si mye om dette og mye av det vil være umulig å komme med klare fakta rundt. Det eneste som kan etableres som et soleklart faktum er at Roma er elendig trent og at spillerne er et godt stykke unna formtopp. Kan det være noe som helst tvil om at Roma har bommet grovt i oppkjøringen til denne sesongen?

 

De begynte sist og når de først kom i gang hadde de i år ritiro på Trigoria, i motsetning til tidligere år hvor de har hatt base i en landsby, trent hardt og spilt mot svak motstand. Deretter har de reist ut og spilt. I år reiste de rundt i Europa med kort hardtrening bak seg. I tillegg reiste de til Egypt.

 

Spillerne har gått tom for krefter alle tre kampene de har spilt og jeg frykter at problemet kan vare i ganske lang tid. Det fysiske grunnlaget er rett og slett pinlig lavt.

 

 

Arnfinn (Maradona)

Jeg har tidligere ytret min uro for lagets sene start på oppkjøringen, og er således enig med store deler av det du skriver, Core de Roma. Dog er jeg usikker på om det er den fysiske formen som nødvendigvis er hovedproblemet. Jeg tror at det er mer eller mindre tilfeldig at vi har tatt ledelsen i de 3 nevnte kampene. Vår gode perioder i starten av kampene var så korte at jeg tror det er tilfeldig at perioden kommer akkurat på dette tidspunktet (de avsluttes ikke pga mangel på krefter).

 

Problemet er, slik jeg ser det, et resultat av et worst case scenario; En fullstendig kollektiv krasj på samme tid som de individuelle prestasjonene er langt under pari over hele fjølen. Prikken over i´en er skadeproblemene.

 

Det kollektive
Offensivt: En ikke eksisterende samhandling hvor spillerne ikke klarer å finne hverandre. Der vi tidligere alltid hadde flere naturlige spillbare alternativ som muliggjorde en-touch-pasninger, er det nå få spillealternativer for ballfører i nesten samtlige situasjoner innenfor 40m. Jeg tror ikke det er et resultat av manglende bevegelse, snarere feil bevegelser. Baptista har på ingen måte funnet sin plass, og ærlig talt har jeg vansker å forestille meg han passe inn i den spillestilen Roma har hatt de siste årene. Men denne kritikken gjelder også de andre offensive spillerne. Oppspillene bakfra har også vært utrolig upresise.

 

Defensivt: Trenger en si noe? Vi lekker som en sil. Nykomponert 4´er må ta en del av skylden, men en forventer likevel mer av spillere på dette nivået.

 

Individuelt
Aldri før har jeg opplevd at så mange av spillerne har prestert så dårlig i forhold til sitt potensiale samtidig. Mot Cluj trodde jeg en stund at fotballen var byttet ut med en sprettball. Makan til elendig pasningskvalitet har jeg aldri sett på det nivået. Det er uforståelig for meg at så gode pasningsspillere som De Rossi, Aquilani og Pizarro (mot Palermo) kunne være så upresise. At Tonetto, Cicinho og Taddei er det, er derimot ingen overaskelse.

 

 

Svein (Morelli)

Jeg er enig i mye av det som skrives her, forsåvidt.

 
Hvis det skal skyldes på Spallettis disponeringer, hva har da gjort det til at Spalletti plutselig har blitt sinnsforvirret? Han har uten tvil vært en suksess for Roma, fått Roma til å være i toppen stabilt over flere sesonger samt spille atraktiv fotball som legges merke til. Nei ikke skyld på Spalletti. Jeg tror det ligger mest på det mentale planet. Man kan være misfornøyd med enkeltspillere, men faktum er at når det går dårlig for Roma, svikter nesten alle. I små perioder har laget vist at de kan spille fotball i verdensklasse. Hadde disse små periodene vart kampen ut, ville det blitt suksess på alle fronter. Da ville det ikke vært snakk om disposisjoner, feilslåtte kjøp osv. Når en slik periode med superfotball bare varer i 10 min. av første omgang, kan det ikke være fysikken det står på. De orker da mere enn 10 min.

 
Det må ligge på det mentale plan når et helt lag som har vartet opp med gnistrende flott spill i 10 min. plutselig kollapser og blir gjort til statister. Som om alle skulle ha blitt rammet av et data virus. Dette er et velkjent fenomen i fotball som blant annet gjorde at RBK slo Valencia over 2 kamper i fjor, slikt skal egentlig ikke skje. Får håpe det blir orden på det mentale fort, ellers blir dette skummelt.

 

Noen tanker rundt dette? Klikk deg enkelt inn på emnet gjennom forumet og delta i debatten du også!