Roma 3-0 Reggina

Etter en katastrofal åpning på sesongen var Reggina et lag Roma simpelthen måtte slå lørdag kveld. Ukens beholdning hadde frem til dette vært å bli overkjørt på sicilianske La Favorita og oppdagelsen av et nytt bunnivå i form av hjemmetap mot rumenske Cluj. Etter midtuketapet hoppet president Rosella Sensi i strupen på spillere og støtteapparat og krevde at de skulle vise sin virkelige verdi mot Reggina.

 

Om de viste sin verdi kan diskuteres, men om ikke annet var det tre komfortable poeng og et uvurderlig pusterom for Spalletti og hans spillere. Curva Suds bilde og hyllest av Franco Sensi med deltakelse fra familien dominerte Olimpico i minuttene før kampstart, og styrket på et vis uroligheten knyttet til at Roma foreløpig ikke hadde vunnet siden hans død. 

 

Kampen åpnet i samme spor som de foregående kampene; med andre ord med et solid overtak i favør Roma. De helt store sjansene uteble imidlertid, og kampens første sjanse tilhørte Luca Vigiani og Reggina. Vigiani fyrte av et skudd fra skrått hold utenfor sekstenmeteren, men gikk vel utenfor målet til Doni, som også hadde full kontroll på skuddet. Dette skulle når alt kom til alt være det eneste Reggina produserte i løpet av kampen. 

 

Spillemessig overtak lot seg ikke omsette i sjanser og mål, og det ble i beste fall med halvsjanser. Taddei fikk lagt et innlegg som til slutt havnet i returrom hos Matteo Brighi. Avslutningen gikk en halvmeter over mål. Et langt oppspill fra Reggina havnet i klypene til Doni, som i utrusningen plantet begge knærne i hodet til Loria. Utrolig nok ble Loria lappet sammen uten de helt store skadene og fullførte det som uten tvil er hans beste kamp i giallorosso så langt.

 

Etter en drøy halvtime kom kampens første store sjanse da Taddei spilte inn til Aquilani som pirket ballen gjennom til Jeremy Menez. Avslutningen fra kloss hold ble verken fugl eller fisk og havnet midt mellom mål og Roma-spillerne som hadde kommet inn i boksen. Misnøyen begynte å spre seg, men like før pause kom målet som i realiteten avgjorde kampen.

 

De Rossi slo et frispark fra høyre og ballen beveget seg som pinball i boksen før den havnet hos Vucinic. Skuddet ble reddet, men Regginas Valdez slo ballen rett i beina til en Roma-spiller som serverte den på tvers av femmeteren. Aquilanis bommet med hælen, men selvfølgelig sto Panucci på bakerste og satte ballen sikkert i mål.

 

Franco Brienza kom innpå for Reggina etter pause, men ble avkledd i like stor grad som hans makker Corradi. Det var i det hele tatt et fryktelig anemisk Reggina-lag som besøkte Olimpico, men det måtte likevel noe ekstraordinært til for å øke ledelsen. Aquilani førte ballen opp langs venstresiden av banen og klistret ballen knallhardt i krysset fra kanten av sekstenmeteren. 

 

Det var i det hele tatt noe langt friskere over Roma i andre omgang. Spillerne beveget beina i mye større grad og tidvis var det noe som minnet om det Roma-laget som nesten vant seriegull i fjor. Vucinic holdt på å sette inn 3-0 da han fra sittende posisjon tilrettela ballen for seg selv og nesten løftet den opp i nettaket. Campagnolo var imidlertid på plass og fistet ballen over.

 

Spalletti la laget lavere i banen og satte innpå Perrotta. Senere kom også Totti innpå og virket tidvis pigg, spesielt med sine nydelige pasninger til Perrotta og Riise. Det siste som skjedde var at Totti avfyrte et frispark fra 18 meter som Campagnolo måtte bokse ut. På returen kom Perrotta og satte enkelt inn 3-0. Dermed fikk Spalletti en sårt tiltrengt seier og like etter kampslutt erklærte Panucci at de nå skal ta 3 poeng i Genoa.

 

Roma: Doni; Cassetti, Panucci, Loria, Riise; De Rossi, Brighi; Taddei, Menez (Perrotta 69), Aquilani (Cicinho 87); Vucinic (Totti 78)

Reggina: Campagnolo; Lanzaro, Cirillo, Valdez, Costa; Vigiani (Ceravolo 62), Carmona, Barreto, Barillà (Hallfredsson 84); Di Gennaro (Brienza 46); Corradi