Svært viktig seier mot Atalanta

Etter 1-3 tapet mot Reggina, så var kun seier godt nok mot et Atalanta lag som har åpnet sesongen godt. Med De Rossi, Totti, Baptista, Pizarro, Cassetti og Juan alle ute så var det klart for en vanskelig kamp for Roma sin del, men det var også litt lys i tunnelen, i form av at Mexes var tilbake.

 

Roma presset fra start, men slet med å komme til noen sjanser. Et Aquilani frispark over mål var det eneste man fikk sett de første 10-15 minuttene. Men Roma skulle ta ledelsen kun minutter etter og det på en litt heldig måte. En Roma corner havnet hos en umarkert Panucci som skjøt via Manfredini og inn i mål. Som sagt et heldig mål, men likevel et svært viktig ett.

 

Atalanta prøvde å komme tilbake etter Romas ledermål, men også de slet med å skape målsjanser, og man var vitne til et sjeldent godt forsvarsarbeid denne sesongen. Mexes hadde full kontroll på Floccari som var stort sett usynlig hele matchen.

 

Istedenfor at Atalanta utlignet, så la Vucinic på til 2-0. Også denne gangen på et litt heldig vis. En Menez stikker gikk rett i beina på en Atalanta spiller og så til Vucinic, som satt ballen i mål bak en utspilt Coppola. 2-0 stod det uten at Roma hadde imponert noe særlig.

 

Vucinic kunne puttet en til minutter senere, men en tvilsom offside avgjørelse stod i veien for spissen denne gang. Kampen gikk til pause med 2-0 til Roma.

 

Etter hvilen var det Atalanta som skulle få den første sjansen, ved C.Doni. En Floccari stikker gjorde så C.Doni nærmest kom alene med keeper Doni, men Doni reddet skuddforsøket. Atalanta skulle komme frempå like etter igjen. Denne gang ved Floccari, som fikk ballen etter en forferdelig pasning fra Panucci. Alene med Doni klarte han ikke å skyte og det hele endte med at Roma avverget den store sjansen.

 

Jaime Valdes burde scoret på De Ascentis sin nydelige stikker. Men en dårlig avslutning gikk utenfor målet til Doni. Atalanta klarte ikke score mot Roma og hjemmelaget hadde grei kontroll på kampen ut. Okaka kunne fått et par sjanser på tampen av kampen, men noen marginale offsides hindret han i å score. Kampen sluttet 2-0 og det ble en svært viktig seier for Roma.

 

Roma:

Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; Aquilani, Brighi; Taddei, Perrotta, Menez (Virga 70); Vucinic (Okaka 79)
 

 

Atalanta: Coppola; Garics (Marconi 82), Talamonti, Manfredini, Bellini; Defendi (Valdes 46), Cigarini, Guarente, Padoin (De Ascentis 39); Doni; Floccari

 

Dommer: Tagliavento

 

Romas beste:

1. Mexes

2. Brighi

3. Cicinho