Nok en god seier i Frankrike

Roma leverte en god halvtime, og vant til slutt over ti bordealis med greie 3-1. Kampens heteste spiller var innbytter Júlio Baptista, som scorte to mål de 40 minuttene han spilte.

 

Roma kom til Bordeaux med størts press. Dvs. hjemmelaget hadde også tapt sin første kamp, men man må være edruelig nok til å innrømme at det knyttes større forventninger til Roma i årets Champions League enn Bordeaux. 

 

Uansett skulle det vise seg å være vertene som tok kommando fra start, og virket særdeles friske. Med andre ord var det en begredelig første omgang sett med Romaøyne. Det var stort sett bare hjemmelaget som prouserte farligheter, og etter 18 minutter var det Milan-spilleren Yoann Gorcuff som førte Bordeaux i ledelsen. 

 

Gjestene kom aldri helt med i denne omgangen, og det nærmeste de kom var ett frispark fra Aquilani som endte i corner, og ett skudd av John Arne Riise fra ca. 30 meter, som endte opp i reklameskiltene en god halvmeter utenfor stolperoten. 

 

Omtrent ti minutter før sidebytte havnet dommeren i fokus. Mannen med fløyten viste ut Henrique i noe han mente var albuebruk i feltet, men i reprisen ser man at Perrotta er vel så aktiv. En omdiskutert situasjon som utvilsomt er med på å prege kampen. 

 

Til tross for at hjemmelaget var ti mann, klarte de å holde gjestene ute av kampen, og i tillegg skape de farligste mulighetene. Omgangen avsluttes med at De Rossi blir grundig lurt av Gorcuff og ballen ender til slutt i feltet hvor Wendel, på mirakuløst vis ikke makter å treffe målet bak en stasjonær Doni.

 

Etter pausen fortsetter Bordeaux hvor de slapp i første omgang, og Roma bruker hele tjue minutter og to bytter på å komme inn i kampen igjen. Ménez hadde spilt nok etter 51 min. og ble erstattet av Júlio Baptista, mens Aquilani, som virket noe uinspirert ga plass til Okaka Chuka. 

 

Da den andre omgangen var 20 minutter gammel, steg Mirko Vucinic høyest på første stolpe, og satt corneren til De Rossi i nettet. Bursdagsbarnet gir Roma den livlinjen de trengte. 

 

Men det var en anne som også ville feire bursdagen sin. Innbytter Júlio Baptista setter inn et frispark fra 20 meter utagbart oppe i hjørnet. En nydelig scoring, og Roma har fått seg en heldig ledelse. Nok en gang på dødball. 

 

Okaka Chuka burde satt inn 1-3, men på magisk vis, setter den unge spissen ballen utenfor det åpne målet. 

 

Bursdagsfeiringen til Júlio Baptista blir fullbyrdet med et klassisk Roma-angrep. Vucinic slår tversover, og treffer en ellers dårlig Taddei, som på første touch sender ballen inn i feltet hvor både Baptista og Okaka jager. Førstnevnte kaster seg fram, og avslutter et flott angrep, og punkterer dermed kampen med 1-3.

 

Et godt resultat og en god seier, men det er iøyenfallende at spillet ikke sitter, og at det skulle ta så lang tid før man fikk betalt. I tillegg kan man bare spekulere i hva som ville skjedd dersom Bordeaux hadde fortsatt med 11 mann.

 

Men man skal ikke glemme at det er godt å viktig å vinne bortekamper i Champions League – uansett hvem du spiller mot, og hvor mange de er.

 

Forza Roma!!

 

Doni; Cicinho, Panucci, Mexés, Riise; De Rossi, Aquilani (Okaka Chuka 63); Taddei, Perrotta, Ménez (Júlio Baptista 51); Vucinic (Brighi 84)

1-0 Gourcuff (18), 1-1 Vucinic (64), 1-2 Júlio Baptista (70) 1-3 Baptista (83)

RK: Henrique (36)