Til Bordeaux med noe å bevise

Roma møter Girodions de Bordeaux i kveldens andre Champions Leaguekamp. Oppgjøret spilles på erverdige Stade Chaban-Delmas, som kanskje flere forbinder med rugby enn fotball. I kveldens kamp har begge lagene alt å vinne, og mye å bevise!

 

Siste, og ikke beste nytt fra Romaleiren, er at Daniele De Rossi muligens må stå over, da han plages av en smertefull ankel. Denne saken vil bli fulgt opp etterhvert som saken utvikler seg. 

 

Uansett om De Rossi starter eller ikke, er dette en svært viktig kamp for Roma. Etter det forsmedelige tapet mot den rumenske toppklubben Cluj, er det ingen tvil om at gjestene er det laget som er under mest press, og som har mest å bevise. 

 

Bordeaux på sin side kommer fra London med 0-4 mot Chelsea, og er nok sultne på revansj de også. Laurent Blanc har uttalt at de lærte mye av Chelsea-kampen, og at de slettes ikke skulle gi Romaspillerne like mye tid og rom som i London. 

 

Generalprøven til vertene gikk ikke som forventet da de bare klarte 1-1 mot Saint-Etienne, og mistet keeper og kaptein Ulrich Ramé pga. skade. 

 

Etter en grei arbeidsseier søndag ettermiddag hjemme mot Atalanta kan det virke som hovedstadslaget er på rett spor, men heller ikke i dette oppgjøret overbeviste Giallorossi med sitt karakteristiske spill. Med mange sentrale spillere på skadelisten spørs det i grunnen hva vi kan forvente, men Spalletti har uttalt at han har troen på at laget som helhet skal klare å løfte Roma opp til det nivået vi kjenner dem.

 

For ordens skyld er Roma uten Totti, Pizarro og Júan, i tillegg til at De Rossi, som nevnt, er usikker sammen med Júlio Baptista, som returnerte fra skade for ikke så lenge siden. 

 

Det blir med andre ord veldig spennende å se hvilket lag Spalletti stabler på bena og hvilke instrukser han gir dem slik at vårt kjære Roma kan vende hjem uten sure druer, men med tre poeng i lomma!

 

Forza Roma!!