Håp og vonde minner

Vi husker vel alle hvordan det gikk i fjor da Roma møtte Siena på Montepaschi Arena. Med 0-3 i baggasjen var hovedstadslaget praktisk talt ute av gullkampen. Vil klubben benytte anledningen til å bryte fjorårets forbannelse og fortsette fremgangen etter den horrible sesongstarten?

 

Roma har enda tilgode å ta poeng på bortebane i Serie A denne sesongen. Luciano Spallettis gutter vil være veldig klare for å bryte denne trenden med en seier mot vanskelige Siena. Klubben fra Toscana har i flere år vært en fryktet motstander for de italienske topplagene, ikke akkurat fordi de representerer et fryktinngytende godt fotballag men snarere på grunn av deres tendens til å stikke kjepper i topplagenes hjul. Samtidig har de hatt en god sesongstart og vil bruke denne selvtilitten for alt den er verdt i kampen mot de sårede ulvene fra hovedstaden.

 

Roma hadde en god opplevelse mot Bordeaux i midtuka og mange spår nå at laget vil reise seg. Baptista fikk motbevist kritikerne med pass and run-ferdigheter på godt romersk nivå samtidig som Vucinic endelig fikk endt sin midlertidige måltørke. Det er tvil om Vucinic vil være klar til å starte morgendagens kamp da han de siste dagene har slitt med ankel- og ryggproblemer, men Spalletti har inkludert han i troppen som drar til Toscana og virker optimistisk når det kommer til montegrinerens deltakelse i morgen. Julio Baptista er heller ikke hundre prosent, men man kan håpe på at han vil spille en like avgjørende rolle som mot Bordeaux. Ellers er det jo allment kjent at man må klare seg uten Juan, Cassetti, Tonetto og Pizarro mens talismaniske Francesco Totti enda er et evigvarende spørsmål. Ingenting ville vel gledet mer enn et mål fra Il Capitano.

 

Siena på sin side må klare seg uten Brandao, Belmonte og Moti samtidig som benkevarmeren Eleftheropoulos ikke blir å finne under morgendangens kamp. Det er uansett en kjennsgjerning at disse spillerne ikke spiller noen større roller i Giampaolos Siena.  De har enda ikke

tapt på hjemmebane denne sesongen og vil nok ikke gi noe gratis i morgendangens kamp. For Roma er kun 3 poeng godkjent i en fanskare der det hersker oppfattninger om at årets tabbekvote allerede er oppbrukt.

 

Forventede lagoppstillinger:

Siena: Curci; Rossettini, Ficagna, Portanova, Rossi; Vergassola, Codrea, Galloppa; Kharja; Calaio, Maccarone

Roma: Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; De Rossi; Taddei, Perrotta, Aquilani, Menez; Vucinic