Dårlige opplevelser i Toscana

Det viser seg gang på gang at veien ut av sesonginnledningens totale kolaps skal bli lang for vår kjære klubb. Istedenfor å revangsjere fjorårets pinlige tap på Arena Montepaschi blir vi igjen avkledd av det langt mindre glamorøse Siena-mannskapet. På toppen av det hele viser spillerne en fornuft som ikke ligner noe da man også fikk to utvisninger i dagens kamp. Veien videre ser dermed svært usikker ut for Roma.

 

Etter to tap på bortebane denne sesongen skulle årets første seier på fremmed grunn sikres mot noenlunde hjemmesterke Siena. Roma hadde også mye å bevise etter de ikke så veldig overbevisende banespillet mot Atalanta og Bordeaux. Første omgang var en forholdsvis jevn affære der Siena fikk kampens første sjanse på en corner som Philippe Mexes i siste liten klarte å avverge. Roma kom på sin side til en del innlegg, men presisjonen var altfor svak til å treffe Julio Baptista i feltet.

 

Etter 36 minutter fikk Roma en gylden muligheter til å ta ledelsen da De Rossi driblet seg forbi Gianluca Curci, men et dårlig touch førte til at ballen ble satt i nettveggen til den åpne målet. Dette kan sies å ha vært muligheten som ødela for Roma i ettermiddag, for ikke lenge etter tok Siena ledelsen noenlunde mot spillets gang. På overtid i første omgang fikk de rulle opp en kontring mot et horribelt Roma-forsvar som ble stående å se på da Mario Frick kunne bredside inn 1-0 på passning fra Maccarone.

 

Andre omgang ble en pinlig affære det ikke er verdt å si så mye om annet enn at Siena var det klart førende laget. Den gamle romaspilleren Kharja traff tverliggeren og på mange måter kan man si at man slapp heldig fra det med 0-1 i sekken. Det som i etterkant vil være svært bekymringsverdig for alle Romafans er at Philippe Mexes fikk sitt andre gule kort og ble utvist for å ha kastet ballen vekk i frustrasjon. Viktige Mexes hadde vært essensiell hvis vi skulle ha noen som helst sjanse mot Inter og hans fravær kan bli skjebnesvangert. På toppen av det helte klarte også toppscoreren Panucci å skaffe seg en utvisning etter en relativ stygg takling Ghezzal.

 

For å oppsummere kan man si at resultatet ikke er det verste, men måten man taper på. I tillegg til uprofesjonelle og barnslige handlinger fra Mexes og et lag som generelt virker over gjennomsnittet frustrert er det vanskelig å si hvordan tiden fremover vil bli. Fansen roper på Francesco Totti, men det spørs vel om han alene har det som skal til for å redde Roma ut av uføret. Man vet uansett aldri og ekte fans står rett i ryggen ved laget i gode og onde dager.

 

Siena: Curci; Rossetini, Ficagna, Portanova, Del Grosso; Vergassola, Codrea, Galloppa; Kharja; Frick (Ghezzal 64), Maccarone (Calaio’ 87)

 

Roma: Doni; Cicinho, Mexes, Panucci, Riise; De Rossi, Aquilani; Taddei (Brighi 79), Perrotta (Juan 79), Menez (Okaka 72); Baptista

 

Siena 1-0 Roma

Mario Frick (45)