Rosella: Spalletti sitter trygt

Rosella Sensi avkrefter alle spekulasjoner om et trenerskifte. Det ble meldt allerede søndag kveld at Luciano Spalletti ville trekke seg, noe som skulle åpne for Carlo Ancelotti som ny trener.

 

«Dette er en vanskelig tid. Det er ikke lett for folk som har blitt vant til å vinne. Men Roma er en stor familie og trenerens situasjon er ikke et spørsmål. Ancelotti er ikke på vei til Roma.»

 

«Og om noen ikke skulle være interesserte i å jobbe med Spalletti vil de bli vist døren.»

 

«Francesco Totti? Jeg vet ikke eksakt når han er tilbake men jeg tipper det er snart.»

 

Fra forumet:

Arnfinn (Maradona)

Spalletti har levert mer i form av plasseringer enn spillermaterialet tilsier. At han da skal sparkes på hodet og ut etter en fryktelig start på årets sesong (preget av skadekrise) vitner om en korttidshukommelse og utakknemlighet som allerede preger alt for mange fotballfaglig uvitende ledere innen fotballen (med Zamparini som det absolutte nullpunkt).

 

Det må naturligvis være lov å være uenig i Il Misters disponeringer, men det er den sedvanlige forenklingen å peke på treneren og tro at et trenerskifte løser problemet. Jeg tror heller ikke Ferguson eller Capello ville dratt i land seier etter seier når kjernen i laget enten er skadet, underpresterer eller setter verdensrekord i utaktiskhet (om ordet finnes)… (sikter da til utvisningene).

 

Jeg er heller ikke enig i alle Spallettis valg – langt derifra. Jeg var heller ikke alltid enig med Capello sine valg, på samme måte som ALLE supportere som følger en klubb nøye vil ha divergerende meninger i forhold til trenerens valg av spillere og taktikk. I sum er jeg imidlertid fullstendig enig med Imran (Al Capone) som sier at tiden under Spalletti er den epoken som har gitt meg mest glede gjennom mine 17 år som Romafan.

 

 

Thomas (Core de Roma)

Jeg er også enig i at Spallettis æra sett over ett er den mest gledelige tiden som Romanista – det på tross av en Scudetto for 7 år siden under Capello – men det må være lov til å stille spørsmålstegn til Spallettis styre av laget uten at det skal kobles opp mot hvor lenge man har holdt med laget. Det er bare ikke fornuftig.

 

Det handler ikke om at vi ligger på 14 plass med skammelige 7 poeng, 6 poeng bak Lazio, selv om dette i seg selv er en skandale – uansett hvor mye man ønsker å gjemme seg bak den syltynne skadeforklaringen. Da kan vi like gjerne spørre hvordan skadene har oppstått og den sannsynlige forklaringen kan være at spillerne fikk for hard belastning med for dårlig fysisk grunnlag. Bra jobbet.

 

Hovedproblemet akkurat nå er at Luciano Spalletti står blodfattig, uinteressert, tafatt, resignert og apatisk på sidelinjen som vitne til det klart dårligste laget han har ledet siden han kom. Det handler om at han er lest og ikke har et motgrep. Jeg liker Spalletti, men jeg synes ikke DETTE systemet er noe vi bør bygge fremtiden rundt, da det er alt for ensidig og for vanskelig å tilpasse i forhold til utfordringene laget møter.

 

Gjentar at jeg ikke vil ha Spallettis hode på et fat, men jeg gjentar i minst like stor grad at en Roma-trener ikke kan tillate seg å fremstå så taperaktig som Spalletti gjør nå, og jeg gjentar i aller størst grad at Spalletti MÅ utfordre seg selv, tørre å endre på et inngrodd system og gjøre noe drastisk som får Roma til å virke stabilt igjen. Vi har nada å spille på. Trist.

 

Lars (Lars_Totti)

Jeg mener ikke at Spalletti burde sparkes, jeg mener ikke at Romalaget vi ser idag er et dårlig fotballag, jeg mener heller ikke at Spalletti har gjort en dårlig jobb for Roma, jeg mener ikke at Roma har forandret seg til det dårligere under Spalletti, jeg mener heller ikke at vi burde sitte her og la negativiteten som hyler under oss komme til hver enkelt av oss.

 

Jeg er forsåvidt også enig i at tiden under Spalletti har gitt meg mest glede, det har kanskje noe å gjøre med at jeg er mer ivrig nå, jeg føler jeg kan kalle meg en Romasupporter når jeg har fulgt med Roma i nøyaktig 8 år.

 
Og når det gjelder Spalletti skal det sies at han har gjort mye bra, han har klart å få selveste Ferguson til å legge opp taktikken nogelunde tilnærmet Spalletti sin, selvom dette kanskje bare blir påstander er jeg ganske overbevist etter å ha lest artikkelen der det kom fra. Uansett mener jeg Spalletti har vært uheldig med timingen på sesongen, han har fått de 2 viktigste spillerne til Roma ute i en viktig sesongåpning. Og vi må se oss selv i øyene, Roma er et lag som har spillet rundt Totti i snart 10 år, og jeg ser enda Roma sin spillestil går rundt denne mannen, jeg husket i fjor da Lars (Idioten) til tider påpekte at Vucinic var større enn Totti, han gjorde mer for laget, og jeg må faktisk meddele at jeg satt enkelte ganger og var redd for at er virkelig Vucinic VIKTIGERE enn den spilleren jeg forguder så mye her i livet, kan plutselig Totti sin betydning i så mange år forsvinne så lett? Vel og merke byttet Totti og Vucinic ofte, og Totti startet som regel. Men jeg følte mange ganger at Vucinic presterte over Totti sitt nivå. Etter Totti sin skade i fjor var det ikke mange seriekamper igjen, og jeg føler enda moralen til Totti lå i laget. Men når jeg ser nå hvordan Roma utvikler seg uten Totti, hvordan laget fremstår uten Totti, hvordan laget rett og slett ER uten Totti, da skjønner jeg hvor forbanna mye denne gutten er for Roma.