Himmel eller helvete?

Roma har hatt brukbar kontroll på Inter under Spallettis regime. Det har blitt fem seire av 14 mulige forsøk, hvor to av dem har kommet i Serie A. Det skal dog nevnes at Roma ikke har slått Inter på Stadio Olimpico i seriesammenheng siden 4-1 utklassingen mars 2004. Spallettis sjette seier mot Inter i sin Roma-karriere hadde ikke smakt bedre enn akkurat i kveld.

 

Roma har allerede tapt tre ganger i serien i år og ligger på en skuffende 14. plass. Oddsen for en Roma seier blir ikke akkurat mindre med Philippe Mexes og Christian Panucci uaktuelle grunnet suspensjoner. Marco Cassetti er også uaktuell, på grunn av skade.. Julio Baptista hadde en kamp mot klokka for å bli spilleklar, men klarte det desverre ikke. Han vil fortsette å trene for å bli klar til onsdagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Max Tonetto er med i troppen og kan trolig få en plass i startelleveren.

 

Jose Mourinho mangler på sin side Nelson Rivas, Luis Figo, Maxwell, Luis Jimenez og Patrick Vieira. Mourinho vil trolig mønstre laget sitt i 4-4-2 systemet, hovedsakelig for å unngå å tape midtbanekrigen. Det meldes i dag at Adriano kan bli droppet for startelleveren etter hans forsentkomming på trening.

 

Mannen alle vil snakker om før dagens storkamp er Francesco Totti. Totti har slitt med skader innledningsvis i sesongen, men ser nå ut til å riste av seg problemene for å bli kampklar. Il Capitano blir likevel kun å finnne på benken, men vil mest sannsynlig bli kastet inn på i andre omgang.

 

I Roma håper man at både Mirko Vucinic og Alberto Aquilani tar med seg midtukens prestasjoner inn til kveldens kamp. Det kan Roma utvilsomt trenge. Midtforsvaret pekes ut som det svakeste leddet, men en skal huske at Loria hadde god kontroll på Inters fysiske spisser i kampene for Siena i fjor.

 

Kampen sendes direkte på Canal+ og kommenteres av Per Jarle Heggelund.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma:
Doni, Cicinho, Juan, Loria, Riise; De Rossi, Aquilani; Taddei, Perrotta, Tonetto (Vucinic); Vucinic (Totti)

 

Inter:
Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Chivu, Burdisso; Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Mancini; Adriano, Ibrahimovic.