Slaget om Stamford Bridge

Den siste tiden har vært preget av en heller negativ stemning i forhold til Romas sesongåpning. Etter en tøff kamp søndag, venter en vel så stor utfordring mot Roman Abramoivch’s hobbylag hvis har en skremmende hjemmestatistikk. 

 

Etter to runder i årets Champions League leder vertene med 4 poeng sammen med Cluj og Roma like bak på 3. I morgendagens andre oppgjør i gruppen tar Bordeaux i mot de rumenske mesterne. 

 

Gode nyheter for gjestene er at både Panucci og Mexés er tilbake igjen, etter å måtte ha sonet søndagens oppgjør etterr utvisninger. Dette bør gi en ny trygghet i forsvaret, ettersom Júan også er med. Resten av troppen finner du her (http://www.asroma.no/?p=239)

 

Roma har stort sett svake resultater å vise til på britisk gress i europeisk sammenheng de siste årene. Ikke overbevisende i UEFA cup’en mot Middlesbrough (1-0 etter Ayegbeni satt inn en billig straffe 12 min ut i kampen) i 05/06 sesongen var starten på noe som blir mer og mer begredelig. Uheldigvis nevnes 1-7 i Manchester hver gang Giallorossi skal til britannia og spille, i tillegg til 0-1 i gruppespillet og 0-1 i returoppgjøret i kvartfinalen samme sesong. 

 

Trøsten blir ikke bedre da man tenker på sist man var i London. Da gjorde bunnlaget Tottenham fullstendig narr av Roma, som måtte få plass til 0-5 sammen med alle de andre suvenirene spillerne tydeligvis var mer opptatt av å få med seg i kofferten. 

 

Laget fra den evige stad møter ingenting annet enn en verdensklassemotstander, som i tillegg til en ubesklrivelig hjemmestatistikk, kan gjemme seg bak en utmerket formkurve. Hvor Roma tapte 4-0, vant Chelsea 5-0.

 

Med andre ord er det vel ikke å forvente enn en kjempe odds på allverdens nettsider på borteseier i morgen. Vi som har fulgt laget lenge vet at dette raskt kan gjøres til skamme. Det kan umulig bli værre nå, samtidig som ingen forventer at i’Lupi reiser til London for å vinne. Det er nettopp nå det snur!

 

Forza Roma!