Chelsea 1-0 Roma

Gårsdagens kamp i London var preget av to gode defensive lag. Uheldigvis forsvarte hjemmelaget seg best, og oppretholdt sin utrolige hjemmestatistikk. Gjestene kjempet tappert, men Scolaris Chelsea er kanskje ett av verdens beste lag for øyeblikket. 

 

Rubel-laget fremsto som et vinnervillig lag, i tillegg til at de forsvarte seg utrolig godt. Med høyt press på ballfører, tvang vertene Romas midtbanespillere til å ty til noe litt uheldige pasningsalternativer, hvis resulterte i mange unødvendige balltap. Dette utnyttet blåtrøyene til det fulleste, og hadde et massivt press på Romas defensive organisering i deler av kampen. 

 

I andre omgang var det  kanskje værst, og Chelsea hadde en periode hvor de hadde gjemt Romas lånekort til ballen. Dette resulterte til slutt i en slu scoring på corner av en hissig og stygtspillende John Terry. 

 

Kapteinen til vertene burde vært utvist, men det er en annen diskusjon.

 

Roma på sin side viste, som nevnt tildligere, tendenser av et uhyre sjenert angrepsspill. Man fikk liksom ikke fart på kantene, og Totti og Aquilani ble mye alene. Det kom tydelig frem at både Taddei og Vucinic hadde defensive oppgaver de skulle prioritere.

 

Spalletti prøvde nok å blåse liv i angrepsspillet ved å ta ut Taddei til fordel for Ménez, uten at franskmannen klarte å prege kampen. Il Mister ble også tvunget til å erstatte en skadet Aquilani med Perrotta etter en drøy time. 

 

Bak dem fungerte samarbeidet mellom De Rossi og Brighi, til tross for at førstnevnte var noe ufokusert i starten av første omgang. Brighi leverte en god kamp, og var både bevegelig og resolut. Det må også sies at det varmet godt å ha Mexés tilbake! Den franske smugrøykeren brøt inn i avgjørende øyeblikk gang på gang, og viste  hvor viktig han er for laget når han er i form. 

 

En annen som er god i form er vår egen kaptein Francesco Totti. Talismanen spilte samtlige minutter av oppgjøret, men man ser klart at han har enormt mye mer å gå på. En del av angrepene Roma er berømte for ville gitt bedre uttelling dersom #10 hadde hatt kampformen inne. 

 

Men; ingen grunn til å gråte over spilt kamp. Å tape for Chelsea på Stamford Bridge er absolutt ingen katastrofe. Roma kom til London for å få et godt resultat, men endte opp uten poeng til tross for tapper kjemping. De aller færreste hadde trodd at dette skulle resultere i noe annet, men med nøkkelspillere i form og godt humør, skal man ikke se bort i fra at det nettopp er Giallorossi som stikker av med alle poengene neste gang lagene møtes. Dette skjer forøvrig 4. november på Olimpico. 

 

Avansement er absolutt innen rekkevidde, og Roma kommer til å ta andreplassen. Som forventet. 

 

Chelsea 1:0 Roma

Terry ’77

Chelsea: Cech; Bonsingwa, Terry, Carvalho, Bridge; Mikel; Deco, Lampard; Kalou (Di Santo 67), Malouda (Belletti 46); Anelka (Ferreira 90)

Roma: Doni; Cicinho, Panucci, Mexés, Riise (Tonetto 81); De Rossi, Brighi; Taddei (Ménez 80), Aquilani (Perrotta 60), Vucinic; Totti