Tøff bortekamp på Friuli

Lagene ligger for øyeblikket forskjellige halvdeler på tabellen. Udinese er oppe på 3. plass, mens Roma ligger helt nede på 14. plass med kun 7 poeng på like mange kamper.

 

For Udineses del går omtrent all på skinner om dagen. Til tross 2-2 kampen mot Lecce sist uke, ligger laget kun to poeng bak lederlaget Inter. I tillegg kommer laget fra en 2-0 seier mot Tottenham i midtuken, en seier som fint kunne gå under kategorien «sterk seier» om ikke Tottenhams sesonginnledning hadde vært annerledes.

 

En av hovedingrendiensene for å ta tre poeng i ettermiddagens kamp på Stadio Friuli blir å holde angrepstrioen til Udinese i sjakk. For å oppsummere kvaliteten; Simone Pepe, Fabio Quagliarella og Antonio Di Natale var alle en del av Marcello Lippis siste landslagstropp.

 

Pasquale Marino har en nærmest skadefri tropp. Skadefraværet til andrekeeper Emanuele Belardi og Fernando Tissone skal i grunn ikke være merkbart med tanke på formen Samir Handanovic i mål og Mauricio Isla på midten har vist. Christian Obodo begynner å bli kampklar etter sine lange skadeavbrekk og kan få noen minutter i andre omgang.

 

I det Roma begynte å få spillere tilbake fra skader kom nyheten om Aquilanis skade. Julio Baptista og Marco Cassetti er foreløpig sammen med Aquilani de eneste på skadelisten. Philippe Mexes står over, men på grunn av karantene.

 

Roma viste positive takter til tross tap mot både Inter og Chelsea. Spillerne de siste to kampene prestert flere hakk i positiv retning, hovedsakelig som resultat av Francesco Tottis comeback. Det blir uhyre viktig med tre poeng ettersom tittelrivalene Inter allerede har et 9 poengs forsprang.

 

Marino har tre tidligere Roma spillere i sin startoppstilling. Simone Pepe, Gaetano D’Agostino og Damiano Ferronetti har alle fortid i Roma.

 

Udinese : Handanovic; Ferronetti, Coda, Domizzi, Lukovic; Inler, D’Agostino, Isla; Pepe, Quagliarella, Di Natale

 

Roma: Doni; Cicinho, Panucci, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Vucinic; Totti