Reaksjoner etter tapet

En rekke italieske medier kommer med sterke reaksjoner på en del avgjørelser som ble tatt i søndagens oppgjør mellom Udinese og Roma. Det er vel ingen hemmelighet at Udinese stakk av med alle tre poengene etter 3-1, men det var dommer Saccani som stakk av med det meste av oppmerksomheten.

 

Udineses første mål kom på straffespark da kampen kun var ti minutter gammel. Antonio Di Natale gjorde ingen feil fra ellvemeteren, men det burde aldri vært straffe. Toneto er i Floro Flores, men angriperen var glassklart utenfor. Mantovadommeren hadde så vidt startet showet.

 

Kun kort tid etterpå var det duket for kontrovers i Udineseboksen. Daniele De Rossi blir klart hindret av Ilner uten at dommeren transporterer luft fra lungene til fløyta. I stedet skjer det som etterhvert blir symptomatisk for lag i motgang; Udinese slår langt, og Floro Flores har ingen problemer med å utmanøvrere en svak Loria i bakrom. Ballen setter han forbi en utrusende Doni, som muligens burde holdt seg på streken litt lengre.

 

Få minutter senere er skandalen et faktum. Domizzi tar hælen til Vucinic, men i stedet for at det blåses straffe, belønnes montenegeren med gult kort. 

 

Når man da ikke klarer å komme tilbake før pause, og Udinese scorer nok en gang da Cicinho er unøyaktig med ballfordelingen i noe som kunne vært ett flott Romaangrep. I stedet ender det med baklengs. Dette skjedde etter Roma sender frem det man har, og at Loria ble erstattet med Pizarro i pausen, for legge seg i en slagt 343 formasjon.

 

Nok en gang er det sentrale spillere som mangler, og sentrale spillere som svikter. Det at dommeren heller ikke er helt i vater, gjør slike oppgaver svært vanskelige. I dagene som kommer vil vi være tett oppi situasjonen omkring laget og ikke minst Spalletti. 

 

Totti scorte forøvrig sitt første mål siden 16. april da han ble matchvinner i Coppa Italia mot Catania. Godt å ha deg tilbake på scoringslisten!