Kun seier er godt nok

Onsdag kveld møtes to lag som har skuffet mest av samtlige lag innledningsvis av årets sesong. Mens Roma skulle ta steget opp og bli reelle serieutfordrere fra start til mål i år skulle Sampdoria bygge videre på den sterke sjetteplassen i fjor. Fasit etter syv runder er følgende; begge lag ligger på nedre halvdel av tabellen med 7 poeng hver.

 

Situasjonen er enkel for Roma; kun seier er godt nok, og det helst med overbevisning. Det ser ikke lovende ut med Mexes ute og flest baklengs av samtlige lag i Serie A, men med Juan tilbake bør situasjonen være annerledes. Tre serietap på rad har vært et tungt kost for alle assosierte med Roma. En kombinasjon av skader og karantener har først og fremst preget den defensive delen av laget, men med 1 mål på de tre siste seriekampene har det heller ikke gått bra offensivt. Det ene målet kom forøvrig på straffespark gjennom Francesco Totti på søndag.

 

Roma mangler Mirko Vucinic, Philippe Mexes, Marco Cassetti, Alberto Aquilani og Julio Baptista. Vucinic pådro seg gult kort mot Udinese og er suspendert, mens Mexes vil sone sin siste kamp. Baptistas agent hevdet spilleren ville bli frisk til denne kampen, men ifølge rapporter fra Trigoria står han sannsynligvis over.

 

Roma har vunnet fem av lagenes seks siste møter. Sampdoria tapte 0-2 på Olimpico i fjor, i det som forøvrig var Tottis comeback fra ankelskaden. Cassano sto som kjent over på grunn av karantene, til sin elleville frustrasjon. Nå får han imidlertid sjansen til å møte sine gamle lagkamerater, på Olimpico. Vi må helt tilbake til september 1996 for å finne siste Sampdoria seier på Olimpico.

 

Sampdorias første seier i serien kom siste uke mot Bologna, etter en scoring hver av Gennaro Delvecchio og Claudio Bellucci. Lagets borteform har vært elendig; kun 1 poeng og 2 mål er fasiten etter 4 kamper. Walter Mazzari må klare seg uten Hugo Campagnaro og Angelo Palombo, mens det er tvil rundt Daniele Gastaldello, som sliter med en kneskade. Stefano Lucchini returnerer fra karantene etter å ha stått over sist uke.

 

Den store duellen vil utvilsomt bli mellom Cassano og Totti. To spillere som en gang formet det mest giftige angrepsparet i Serie A, men som ikke har vært på talefot siden Cassanos avgang. Sistnevnte forlot Roma i januar 2006, uten å ha tatt farvel med lagkameratene.

 

Kampavspark er 20:30 onsdag kveld. Kampen vises ikke på Canal+, men du kan alltid finne en stream på kamptråden på forumet.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma – Doni; Cicinho, Juan, Panucci, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Menez; Totti

Sampdoria – Castellazzi; Lucchini, Accardi, Bottinelli; Padalino, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Pieri; Bellucci, Cassano