Juventus – Roma 2-0

Roma fortsetter i samme ynkelige stil og tapte 2-0 mot et ikke spesielt imponerende Juventus. Etter en relativt sterk romersk halvtime scoret Del Piero på et strålende frispark. Rett etter pause punkterte Marchionni da han spaserte gjennom det som angivelig skulle være et forsvar. Resten av kampen ble en lang marsj mot dusjen for et svært impotent Roma-lag. 

 

Juventus åpnet sterkest, men ballinnehavet resulterte ikke i mer enn nettopp ballinnehav. Kampens første målsjanse, en stor en sådan, kom da Baptista sendte Taddei gjennom med hælen. Dessverre var ikke Taddei i stand til å nå Vucinic på bakerste, selv om pasningen i seg selv trolig ikke var av den vanskeligste sorten. Noe senere kom Panucci til et innlegg som seilte gjennom boksen og traff Baptistas markør Chiellini før den traff innsiden av stolpen og ut. Kort fortalt symptomatisk for det Roma holder på med om dagen. Baptista hadde en god start på kampen og kunne fort gitt Roma 1-0, men headingen på frisparket til De Rossi seilte en halvmeter over. Der kan vi egentlig sette punktum for Romas bidrag i denne kampen.

 

Del Piero slo et frispark fra venstresiden som Chiellini på forunderlig vis ikke klarte å heade ut til siden for Doni. Doni fikk i stedet ballen nærmest midt på seg, men måtte likevel levere en strålende redning da han fikk fistet ut ballen. Etter et sedvanlig klønete frispark i egen park ga Roma Del Piero muligheten til å utøve den biten av fotballen han fortsatt tilhører verdenseliten i: frispark. Så til de grader. Skuddet fra 25 meter seilte utagbart opp i krysset fra en Juventus-kaptein som utover dette hadde vært en ganske nøytral skikkelse på banen. Like etter flikket samme mann ballen noen milimetre utenfor, før Amauri prøvde å sutre seg til straffespark for en ikke-eksisterende forseelse. Lagene gikk til pause med 1-0.

 

Rett etter pause var Amauri frempå med et brassespark som heldigvis gikk midt på Doni. Det hadde imidlertid lite å si, da Marchionni fikk skjære gjennom en klovnete utgave av forsvaret, hvor Riise løp feil vei, Juan var ute av posisjon og Mexes allerede hadde blitt utspilt. En hjelpesløs Doni kunne ikke forhindre at Marchionni fikk vippet ballen i nettet. Dette markerte i realiteten slutten på kampen, der Juventus hadde full kontroll på Roma og Spallettis Roma evnet minimalt. 

 

Krisen er åpenbart komplett og Spallettis varslede endringer var som ventet ikke faktiske, men snarere en retorikk skapt for å gi ham albuerom. Å flytte spillere rundt i 4231 er ingen reell endring, ei heller i nærheten av inspirerende for et Roma-lag som ikke har sett så talentsløst ut på flere år. Et skadepreget Juventus-lag som ikke imponerte overhodet hadde full kontroll på Roma, og om ikke Spalletti satt ekstremt utrygt før kampen bør han gjøre det nå. Bunnen er ikke nådd – hvor lenge får klovneriet lov til å fortsette?