Hva sier så «ekspertene»?

Alle vil ha et ord i debatten om Romas situasjon. Her følger sitater fra kjente fotballskikkelser i peninsula.

 

Carlo Ancelotti: «Roma har sjansen til å gjøre som Juventus gjorde mot Real Madrid. Spille mot et av europas beste lag på hjemmebane, vinne, og komme seg ut av krisen.»

 

Juventus hadde ikke vunnet på fire kamper, og hadde blant annet tapt mot Palermo og Napoli, før de møtte Real Madrid. Den kampen endte som kjent med seier, noe også de tre påfølgende kampene har gjort.

 

Marcello Lippi: «Deres problemer stammer fra skader på nøkkelspillere og nyervervelser som kom såpass sent at de ikke fikk integrert seg i tide for å rette opp disse problemene.»

 

Mens Loria og Riise var på plass fra dag én, kom Baptista og Menez til klubben henholdsvis i midten og slutten av august. Menez var tenkt en direkte erstatter for Amantino Mancini, men ankom Roma kamprusten etter å ha nettopp returnert fra skade. Baptista skulle dekke flere roller, blant annet trequirtista rollen, og angrepet i Tottis skadefravær. Han har i stedet tilbrakt mye av tiden på rehabiliteringsklinikken med nettopp Totti.

 

Adriano Galliani: «Det finnes sirkler i fotball. Gode resultater kan bli fulgt av dårlig. Roma må være tålmodige, de har personer som kan få dem ut av problemene. Det er viktig med klarhet og ro i fotball. Tenk om vi hadde skiftet trener etter tapet mot Genoa?»

 

Galliani er president i Milan. Klubben åpnet med to strake tap, men har siden tatt 22 poeng av 24 mulige og topper nå tabellen.

 

Luciano Moggi: «Det ligger i det mentale. Det er synd, Spalletti har vært en god trener i en periode men problemene ligger i garderoben, som er lett å se etter instillingen og oppførselen til hans spillere på banen mot Juventus.»

 

Sist uke sa Moggi følgende: «Roma gjorde utallige feil i overgangsmarkedet, den ene feilen etter den andre. Hver eneste avgjørelse var feil.»