John Arne Riise eksklusivt til AS Roma Norge!

 

Midt i den tunge perioden har vi fått noen kommentarer fra John Arne Riise, som blant annet skildrer hvordan de første månedene i Roma har vært, hvordan motgangen føles og hvilke spillere som har imponert ham mest. Her er hele intervjuet!

 

PS: Intervjuet ble gjort mellom Chelsea og Bologna. 

 

Det har selvfølgelig vært en tung tid for dere. Hvordan har dere reagert på tap og protester fra supporterne?

Det har vært en tung tid for oss alle. Vi spillere har vært minst like skuffet som dere supportere. Vi vet at vi har mange gode spillere på laget og i troppen og det har vært frustrerende å ikke vinne kamper og ikke føle at vi har flyten og flaksen. Vi vet også at sånn er idretten at man opplever slike perioder og da må man jobbe beinhardt for å komme ut av den perioden fortest mulig og med mest mulig lærdom av hva som gikk galt slik at dette ikke skjer igjen.
Vi har 100 % forståelse for frustrasjonen fra fansen og supporterne. Dere lever for denne fantastiske klubben og liker ikke å se laget sitt tape kamp etter kamp. Jeg ser at supportere reagerer på forskjellig måte fra land til land og ble litt overrasket over hvor sterke reaksjoner som kom fra fansen, men vi spillere måtte bare bruke dette som ekstra motivasjon for å komme ut av denne perioden fortest mulig for å levere gode resultater og gode opplevelser til fansen. De fortjener det!

 

Det var noe intenst og fandenivoldsk over Roma på onsdag. Hvordan var stemningen i dagene før kampen, og i garderoben før og etter kampen?

Stemningen blant oss spillere har vært god, men samtidig veldig fokusert. Vi har forstått alvoret av den situasjonen klubben og laget har vært i og visste at her er det kun 100 % innsats som gjelder og vi spillere er veldig avhengige av hverandre. Alle må bidra. Alle må jobbe 100 % på trening og kamp, slik jeg er vant til fra Liverpool. Vi spillere har foran hver kamp vært utrolig fokuserte på å jobbe knallhardt som et lag for å vinne disse kampene, men dessverre så tok det litt for lang tid før det gav resultater..
Gleden i garderoben var stor etter Chelsea-kampen, men samtidig visste vi at dette var bare EN kamp. Vi har mange kamper fremover og vi må prestere over tid, spesielt etter den dårlige sesongstarten vi har fått.

 

De Rossi har uttalt at spillerne har full tillit til Luciano Spalletti. Hvordan er ditt forhold til treneren?

Jeg har et bra forhold til trenenen og veldig glad for at han hentet meg til klubben. I og med at jeg ikke snakker italiensk ennå, så er det en språkutfordring der, men jeg jobber knallhardt for å lære meg italiensk og har italiensk-undervisning 2-3 timer hver dag, mandag til fredag. Jeg må lære meg dette språket fortest mulig slik at jeg kan kommunisere bedre med både treneren, støtteapparatet og selvsagt spillerne og jeg merker fremgang for hver dag som går.

 

Hvordan opplevde du/dere å være i ritiro etter tapet mot Udinese?
Vel, vi var ikke helt forberedt på det, men måtte bare forholde oss til det. Dersom ledelsen mener at det er det som skal til, så må vi forholde oss til på en profesjonell måte og finne ut hvordan vi skal få spillet til å sitte og vinne kamper igjen.

 

Hvordan har de første månedene vært i Roma? Trives du?
Jeg stortrives i Roma. Alle i og rundt klubben  har vært veldig hyggelig og hjelpsomme med meg. SELVSAGT skulle jeg ønsket at laget hadde fått en bedre sesongstart, men vi håper vi er ute av den dårlige perioden nå. Roma er en fantastisk by, folkene her er veldig hyggelige og spillerne har vært fantastiske mot meg. Alle vil at jeg skal trives og jeg jobber hardt for at jeg skal lære meg språket raskt og jobber hardt på hver eneste trening for at jeg skal bli raskt kjent med spillerne og spillestilen her nede. Det er litt uvant, men jeg tror og håper at jeg raskt vil bli vant til den italienske ligaen. Supporterne er lidenskapelige på en positiv måte og vi håper å gi dem masse seire fremover.

 

Hvilke Roma-spillere har imponert deg mest og hva synes du om stemningen på Olimpico ?
I et lag med så mange gode spillere så er det vanskelig å nevne en spesiell. Jeg skal innrømme at jeg visste om De Rossi og selvfølgelig Totti sine kvaliteter, de ble også forsterket etter å ha sett dem i trening. Samtidig ble jeg imponert over Aquilani. Han visste jeg ikke mye om, men han er den som jeg virkelig liker spillestilen til. Det er så utrolig mye talent i dette laget og mange teknikere som imponerer meg innimellom. Stemningen er god, tross i den dårlige sesongstarten. Jeg gleder meg til å ha lært så masse italiensk at jeg kan ha lengre samtaler med de andre spillerne. De andre snakker ikke så godt engelsk og da er det min oppgave å lære meg språket asap, slik at jeg blir mer med i det sosiale. Men de er som sagt veldig hyggelig med meg og har tatt meg imot på en strålende måte.

 

Totti er tilbake og vendepunktet kan ha kommet. Hvordan ser dere på fortsettelsen? Har ambisjonene blitt senket etter den dårlige starten?
Det er veldig godt å betryggende å ha Totti tilbake. Effekten han har på laget minner meg litt om Gerrard i Liverpool. Totti er en leder og en fantastisk fotballspiller og vi trenger han for fremtiden. Vi har hele tiden visst at motgangen ville snart snu og vi håper jo at seieren mot Chelsea var vendepunktet. Det høres sikkert kjedelig ut, men vi må bare fokusere på å jobbe knallhardt fremover og ta kamp for kamp og glemme og snakke om tittelen. Så vil de neste ukene og månedene se hvor høyt opp på tabellen vi kommer. Vi er jo selvsagt også motivert til å komme langt i Champions League. DER skal vi komme langt og vi vet jo hvor finalen spilles!

 

Hva synes du om egen innsats så langt?
Jeg er vel sånne passe fornøyd. Jeg vet jeg kunne gjort det bedre, men starten har ikke gått som planlagt for lagets del heller så det gjorde det litt vanskeligere. Jeg visste at jeg kom til å trenge tid på å bli vant til spillet, spillerne, språket, ligaen og alt ved det å flytte til et nytt land. Jeg vet at supporterne og ledelsen er utålmodig og gjerne vil at spillerne skal prestere fra første stund, tro meg, det er jeg også, men jeg håper at de skjønner at det nesten alltid tar litt tid før man får ut sitt fulle potensiale. Dere skal alle vite at jeg gjør som jeg gjorde i Liverpool: jobber 100 % på hver eneste trening for å komme raskest mulig opp på mitt nivå. Føler det er rett rundt hjørnet nå!

 

Roma – Lazio neste helg. Snakkes det allerede om derbyet?
Jeg har hørt fra de andre spillerne at det er som Liverpool – Everton, og kanskje verre.  Det er jo slike lokalderbyer som både fansen og spillerne elsker. Den elektriske atmosfæren som starter noen timer før kampstart gjør noe med oss alle. Jeg har hatt mange slike oppgjør i Liverpool og gleder meg veldig til Lazio-kampen og vi skal fortsette slik vi sluttet mot Chelsea!

 

Vi takker John Arne for kommentarene og håper de får en god treningsuke frem mot derbyet. AS Roma Norge vil forsøke å gjøre lignende intervjuer senere i sesongen, så dersom dere har noen spørsmål kan disse sendes til undertegnede på mail. 

 

Alè!