Uavgjort i Bologna

Roma fikk igjen noe av selvtilliten da de tirsdag beseiret Chelsea 3-1 på Stadio Olimpico og en del hadde også håp om at det nå skulle snu i Serie A. Bologna på sin side hadde håp om trenerskifte effekten etter at Sinisa Mihajlovic tok over i midtuken.

 

Det var en rolig start på kampen der ingen av lagene klarte å komme til noen minneverdige sjanser. Det var Bologna som skulle få den første sjansen ved Marchini. Doni reddet dog skuddet, men likevel kunne det fort stått 1-0 da Di Vaio hadde en gyllen sjanse på returen. Men han klarte ikke å få stablet beina sine skikkelig og Roma fikk klarert.

 

Roma slet med å skape sjanser og kun et par halvsjanser ved Totti og De Rossi klarte man å produsere. Først etter 35 minutter skulle bortelaget få sin første store sjanse. Men en dårlig Vucinic misbrukte sjansen og skjøt ballen rett i fanget på Antonioli.

 

Di Vaio hadde muligheten til å gi Bologna ledelsen minutter før pause da han rundet to Roma spillere, men skuddet gikk til side for Donis mål. Roma presset på de siste minuttene for et mål, men klarte ikke å komme igjennom et kompakt Bologna forsvar.

 

Phillipe Mexes kom ikke ut på banen etter pausen og ble erstattet av Max Tonetto. Det skal ikke være noe alvorlig, men Spalletti ville ikke ta noen sjanser da Lazio venter neste uke.

 

Etter hvilen ville Bologna ha straffe da et innlegg kom nær hånden til De Rossi. Straffe ble det ikke og det ville vært veldig strengt om dommeren hadde blåst for straffespark i den situasjon.

 

Det virket som om Bologna ville mer enn Roma i andre omgang og Bologna var farlige ved flere anledninger. Doni ble skadet etter at han fikk Di Vaios knotter i hodet. Inn kom keeper Arthur etter 65 minutter.

 

Mot spillets motgang var det Roma som skulle ta ledelsen. Et frispark fant Totti bak i feltet som banket inn ballen bak sin tidligere lagkamerat. Ufortjent, men en utrolig viktig ledelse for Roma.

 

Etter scoringen var det Bologna som skulle presse på for et utligningsmål. Mihajlovic byttet inn Bernacci og la om formasjonen til tre spisser. Like etter ble Marazzina feilaktig avblåst for offside. Reprisen viste at han var på linje med bakerst utespiller hos Roma.

 

Etter 85 minutter ble Julio Baptista byttet inn for Totti og det så ut til å gå mot 3 viktige poeng for Roma. Cicinho skulle likvel ødelegge for Roma da han uheldigvis stupheadet inn utligningsmålet. Roma var sjokkerte og klarte aldri å gå for scoring nummer 2.

 

Det endte dermed 1-1 mellom Bologna og Roma i en kjedelig kamp.

 

Bologna: Antonioli; Zenoni, Terzi, Moras, Lanna; Adailton (Marazzina 59), Mudingayi, Carrus, Marchini (Cuelho 78), Valiani (Bernacci 82); Di Vaio

 

Roma: Doni (Artur 65); Cicinho, Mexes (Tonetto 46), Juan, Panucci; Perrotta, De Rossi, Pizarro, Brighi; Totti (Baptista 86), Vucinic