De Rossi og Doni klare, Totti og Taddei usikre til derby

Som vi rapporterte igår måtte Daniele De Rossi avbryte treningen igår morges, etter å ha landet på sin venstre hånd. Inntil igår kveld var det uvisst hvorvidt De Rossi kunne spille på søndag. Romas medisinske apparat kunne imidlertid sent i går kveld, til alle romanistis glede, fortelle at De Rossi er klar til søndagens Derby della Capitale mot Lazio. Trener Luciano Spalletti puster nok litt lettere av den grunn idag.

 

Derby della Capitale er alltid en kamp for krigere, og vil nok ikke bli det i noen mindre grad enn vanlig på søndag. Daniele De Rossis friskmelding bør kunne gi økt selvtillit til resten av troppen.

 

Nytt av dagen er dessverre at Francesco Totti måtte gå av banen med is rundt kneet i forbindelse med dagens trening på Trigoria. Det er uvisst hvor alvorlig dette tilbakeslaget er, men det overrasker de færreste at det på nytt er det opererte kneet som fortsatt ikke er helt leget. Om De Rossi var viktig å ha på banen på søndag, kan det samme sies om Totti. Romakapteinens tilstedeværelse i seg selv virker å gi spillerne en trygghet og vilje vi ikke har sett mye av tidligere denne sesongen. Romanews.eu har han riktignok oppstilt på sin foreløpige startoppstilling som forøvrig er en 4-1-3-2: Doni, Panucci, Mexes, Juan, Tonetto; De Rossi; Taddei, Perrotta, Brighi; Vucinic, Totti. Alternativt at Taddei går ut og Baptista kommer inn, Perrotta da på høyre. Det meldes nemlig om at den nevnte Taddei er usikker til kampen. I forhold til De Rossi og Totti blir dette likevel for vekslepenger å regne.

 

Romas keeper Alexander Doni kommer forøvrig ikke til å kunne forveksles med Peter Cech på søndag, da hans hodeskade er så godt som leget og brasilianeren er friskmeldt for spill.

 

Vi kommer selvsagt tilbake til saken når det kommer noe nytt.

 

Alè!

 

Kilde: Channel4.com, Romanews.eu