Roma – Lazio 1-0

Julio Baptista hadde lovet å vise seg frem mot Lazio, og han holdt sitt ord. Etter 50 minutter sørget han for kampens eneste mål med en flott heading.

 

Roma fikk en etterlengtet opptur i Serie A da de ikveld vant 1-0 mot Lazio i «Derby della Capitale». Kampen ble ikke så fartsfylt som vi kunne håpet på, men så er det da poengene som teller i fotball.

 

Foran kampen var flere av Romas viktigste spillere tvilsomme, men Luciano Spalletti gamlet likevel på Daniele De Rossi og Francesco Totti fra start. Ingen av disse klarte å styre kampen for Giallorossi og spesielt Totti hadde en begredelig dag på jobben. Han ble også byttet ut til fordel for Jeremy Mendez ett kvarter før slutt.

 

Mirko Vucinic fikk Romas største sjanse i første omgang med en heading som Carizzo fikk fingrene på. På motsatt banehalvdel var det Zarate som skapte problemer for Roma. To store sjanser i første omgang og på den ene av disse fikk Doni såvidt slått ballen over med en akrobatisk redning.

 

Det tok ikke mange minuttene etter pause da Roma og Julio Baptista sørget for kampens eneste mål. På ett innlegg fra venstre headet Baptista flott i motsatt hjørne for Carizzo i Lazio målet. 1-0, og Baptista holdt sine løfter om at han skulle vise seg frem mot byrivalen.

 

Lazio hadde flere sjanser til å utlikne, blant annet med Simone Inzaghi, men det lykkes ikke for «lillebror» å ødelegge Romas aften. Mot slutten av kampen fikk Roma flere kontringsmuligheter, og da Jeremy Menez kom alene med keeper, burde han definitivt punktert kampen. Det ble likevel med den ene scoringen, og Roma tok tre viktige poeng i sesongens viktigste kamp.

 

Roma stilte med følgende lag:

Doni; Panucci (Cassetti 78), Mexes, Juan, Tonetto; Perrotta, De Rossi, Baptista, Brighi; Vucinic (Taddei 88), Totti (Menez 75)

 

For John Arne Riise ser det derimot mørkt ut. Han var ikke engang på benken, og ryktene skal nå ha det til at Andrea Dossena kan være på vei til Roma. Mannen som erstattet Riise i Liverpool, kan nå erstatte Riise i Roma!