Lecce 0 – 3 Roma

I de siste to oppgjørene mot Lecce på Via Del Mare har det endt i poengdeling, og med både Panucci (skadet) og Perrotta (suspendert) var det vanskelig å spå utfallet mellom hjemmesterke Lecce (4-2-0) og Romas sjanglende gladiatorer. 

 

Men med forrige rundes seier over byrival Lazio i Derby della Capitale var våre gladiatorer sulten på mer. Og det var en nordmann som var først frempå. John Arne Riise hadde fått fornyet tillit av Spalletti, og virket ivrig etter å vise sitt virkelige jeg. Få minutter ut i kampen fyrte Riise av et skudd, ikke av kjent Riise-kvalitet, men i alle fall et skudd som keeper fikk parert. 

 

Like etter var det tidligere Lecce-spilleren Mirko Vucinic som re-åpnet den magre scoringskontoen etter en frekk tunnelpasning fra Francesco Totti. Roma opp i 1-0 uten at Vucinic tok av i feiringen av den grunn, i respekt for hans tidligere arbeidsgiver. Resten av gjengen feiret på ekte romersk vis; livlig. 

 

Lecce våknet etter hvert litt og fikk et par småsjanser ved Luca Ariatti og Simone Tiribocchi, uten at det endre scoretavla. Men sesongens første borteseier for et Roma-lag i motbakke så enda nærmere ut da Juan fikk ballen i nota etter litt frem og tilbake i Lecce-feltet. Brighi fyrte av, Baptista flikket noe heldig videre til en umarkert Juan som på sikkert vis førte Roma opp i 0-2. Lett.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-2.

 

Men ikke lenge etter hvilen følte en strålende opplagt Matteo Brighi det var på tide med en klassisk Roma-kontring. Roma kjører overgangen med flere spillere, og ca 30 ut fra målet spiller Brighi en nydelig pasning til en Totti i full tramp, som på ekte Totti vis chipper ballen i en elegant bue over Benussi. Nydelig. 

 

Da var kampen i realiteten over, noe begge lag sine spillere også innså. Roma trillet ball enkelt mellom seg og kontrollerte kampen, med et par-tre sjanser mot slutten. 

 

Alt sett under et en glimrende oppvisning fra Romas side. Litt etter litt så kjenner man igjen mer av det Roma-laget som spilte best fotball i Italia, om ikke hele Europa, i fjoråret. Kontringer, to-touch spill, og elleville feiringer. Slik elsker vi å se Roma. Og av den grunn håper alle som elsker Roma at dette kun var første akt, og at andre akt begynner på onsdag da Roma drar til Romania for å revansjere hjemmetapet mot Cluj i Champions League.

 

Roma: Doni; Cassetti, Mexes, Juan (Loria 72), Riise; Taddei, De Rossi, Brighi; Vucinic (Menez 66), Baptista (Pizarro 83); Totti

 

Forza Roma!